5 Temmuz 2015 Pazar

Instagram’da popüler olma kriterleri


En sevdiğim uygulama. Saniyede bir sürü hayat gözünüzün önünden geçiyor. Herkesin bir tarzı var ve o yolda ilerliyor. Belli tipler gözüme çarpıyor. Dikkat çekmeyi seven ve farklı olduğunu zannedenlere bir baktığınızda aslında hepsinin aynı olduğunu anlıyorsunuz. Olay belli klişeleşmiş kurallar etrafında dönüyor.
Instagram’da gözlemlediğim tarzlar ve özellikleri şu şekilde. Bu maddeler sürüye uyma ve amacınıza ulaşma konusunda size yardımcı olacak.

Gösterişi Sev:  Dışarıdan görünen sanki iş adamı. Genellikle arabada direksiyon başında poz verirler. Bazen sırf kolundaki koca saati yada bilekliği göstermek için poz veren adamlar vardır. Silahını bile paylaşan karadayı tipli, malkoçoğlu bıyıklı tipler de o kadar çok ki. İnanamazsınız. Mafya havasındakiler burada gösterişini yapıyor. Bunların purolarını yada içki şişelerini dizdikleri ‘alem yapmayı severim’ temalı fotoğrafları da çoktur. Aynı şekilde bir sürü selfie karelerinden oluşan kızların profilleri var. ‘Kendimi vitrine koydum ve sergiliyorum’ der gibi herkes. Sırf görgüsüzlere bakıp eğlenmek için richkidsofturkey hesabını takibe alabilirsiniz instagram’da.

Moda Bloggerı Tarzı Yap: Tatile gittiysen havuz kenarına konmuş renkli bir kokteyl şart. Yada bardak tutan kolunu paylaşmalısın. Kolunda/bileğinde dövme varsa bahaneyle onu da gösterirsin. Eğer ayakkabılarını göstereceksen, yerde renkli bir seramik varsa iyi. En azından eline bir meyve tabağı da alırsın yetmezse. Havuz kenarına öyle bir kahvaltı tabağı koy ki seni cennette sansınlar. Halbuki bilseler tatil dışında bile sadece çok ‘like’ geliyor diye çilekler, müsliler paylaşıyorsun. Hafta sonu dışarıdaysan Karaköy’de graffiti’li duvar önünde poz ver ‘cool’ gözük.

Takipçi Satın Alma: Askere gittim, geldim. Instagram’da 2 bin takipçisi zor olanların takipçi sayısı ben döndüğümde 10 binleri geçmişti. Bu ülkede dürüst insan az. Herkes kendini popüler göstermek ve etkinliklerden daha çok davet almak için instagram’da takipçi satın alıyor. Burada dikkat etmen gereken nokta, takipçi alıyorsan like da satın almalısın. Fakat fotoğrafını beğenenlere tıklayınca ‘adriano’, ‘anastacia’ gibi yabancı isimli profiller çıkıyorsa satın aldığın anlaşılacaktır. Türkiye’de yaşıyoruz yani o kadar global bir kitlen olamaz. Ben bir kere denedim Türk takipçi aldım, hepsi geri gitti. Yabancı istediğim kadar alırım ama o da belli oluyor. Bu iş ticarete dönmüş. Kaliteli, özgün fotoğraf paylaşıp, çok yere gidince zaten o sayı organik olarak artacaktır. Kasmayın, rahat olun.

Filtre Kullan: Öyle güzel uygulamalar var ki çektiğiniz en kötü fotoğrafı sanat eseri haline getiriyor. Sabah uyanıp fotoğraf paylaşan ünlüleri hep bakımlı mı zannediyorsunuz? Makyajsız suratı parlatan blur efektli programlar var. En çok instagram’da kareye fotoğraf sığdırırken boyut ayarlaması canımı sıkıyordu. Bir program var mesela orijinal boyutu bozmuyor. Diyelim gökyüzü yarım kaldı kendisi tamamlıyor. Yolun yarısı çıkmadı diyelim. Aynı yol desenini ekliyor. Tabi o programları burada sıralamam. Sırrım olsun:) En son bir program buldum. Gökyüzünün rengini bile değiştirebiliyorum. Sabah çektiğim fotoğrafı, pembe efektle ertesi gün akşamüstü gün batımı çekimi diye yükleyebilirim.  


11 Yorum

  1. hahaha çok iyi yazmışsın. Benim takipçim organik, para vermek bana çok saçma geliyor, ama satın alınınca gözle görülür şekilde belli oluyor (:

    https://instagram.com/elifkubragenc/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en iyisi doğal akış içinde artması. zaten kaliteli içerik paylaştıktan sonra o sayıların da çok önemi yok bence:)

      Sil
  2. instagram çok eğlenceli bir ortam ama abartanlar çok tabi :-)) bu richkids hesabıan baktım da hakikaten fenaymış :-D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen ülkece suyunu çıkarttık o platformun da:/

      Sil
  3. Ben de katılıyorum yazına :) Tabii Instagramın farklı dinamikleri de olabiliyor. Mesela çok yorum yapmak ve beğeni yapmak etkileşimi arttırıyor ve seni bir anda keşfet bölümüne taşıyabiliyor. Bir de yabancı like'ların bir kısmı da konulan yabancı hashtag'lerden geliyor.

    Instagram hesabıma beklerim :))

    www.instagram.com/gozesener
    www.hiswardrobe.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler yorumun için sen de o farklı dinamikleri bilen ve başarılı uygulayanlardansın biliyorum ve takip ediyorum:)

      Sil
  4. Instagram hesabımı kapattım ben, bana biraz gereksiz gibi geldi instagram olayı...

    YanıtlaSil
  5. Anladım şimdi Malta'daki sarı evler nasıl pembe olmuş :))

    YanıtlaSil
  6. takipci satın alarak ınstagramda revacta ne yazıkki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle artık gösteriş için zorunlu hale geldi herkes en az 10 binlerde:)

      Sil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0