28 Haziran 2015 Pazar

Blogger etkinliklerinde neler oluyor?


Blogum sayesinde birçok etkinliğe davet edilip burada izlenimlerimi paylaşıyorum. Sadece görüneni yazarım ‘yemek şöyleydi’, ‘müzik iyiydi’ gibi.

Şimdi ise yazmadıklarımı ortaya dökme vakti. Bu davetlerin hepsinde ortak olan belli noktalar var. Onları sıralıyorum.

Masa Dekoru  

Yeni moda bu. Artık fotoğraf çekimi kolay olsun diye mekan sahipleri dekor masa hazırlıyor. O instagram’da gördüğünüz havalı fotoğrafların arka planında işte böyle yoğun bir çalışma var. Kimi zaman fotoğraf çekmekten yemeğe başlayamıyoruz. Geçen gün bir davette 1-2 kare fotoğraf çekip yerime oturdum. Çekimin bitmesini ve yemek faslına geçmeyi bekledim. Karnım açken sosyal medyada paylaşım yapacak halim olmuyor. Herkes aynı. Üstteki fotoğrafı çekerken şöyle dedi bir blogger arkadaş ‘bu çekim hemen bitmezse ben şu soğumuş köftelerden birini ağzıma atabilirim’


Kartvizit alışverişi  

Etkinliklerde karnımı doyurmanın dışında hem damak kültürümü genişletiyor hem de yeni insanlar tanıyorum. Herkes birbirine kartını veriyor, network ağı genişliyor. Belli kişiler hiç değişmediği için aramızda ‘aa sen geçen ay, suşi davetinde de vardın’ gibi konuşmalar dönüyor. İşin ilginç tarafı normalde balık yemeği pek sevmeyen ben, başlarda sürekli suşi davetine çağrılıyordum. (Bu arada o çubuklarla yemeyi zor da olsa öğrendim).


Gurme Yorumları

Sanırsanız herkes yeme içme uzmanı. Aslında herkes ‘sonradan gurme’. Ben zaten normalde iştahsız biriyim ama davetlere katıla katıla yemek kültürümü geliştirdim. Tabi şeflik eğitimi olanlar yada evinde de aşçı gibi hamarat olanlar var onları ayrı tutuyorum. Sanki gittiğimiz yerde para harcıyormuşuz gibi gereksiz yere mekanı acımasızca eleştirenler, internette paylaşım eksik kalmasın diye menude ne varsa isteyenler de var. Kimisi de bedavadan yiyor diye fazla övgü dolu yazılar yazıyor. Dengeyi tutturmak lazım. Yoksa internette hep benzer içeriklerin olduğu faydasız metinler dönüyor. Çoğunluk aynı yere gidip ‘güzeldi’ diye yazınca, sonucun o mekana da pek faydası olduğunu sanmıyorum. İnandırıcılık gidiyor.


Dedikodu

Bloggerlar arası rekabet arttı. Diyelim bir grup blogger, bir mekana gittik. Aynı anda instagram’da başka bir blogger grubunun daha iyi bir mekanda yiyip, içip paylaşım yaptığını görüyoruz. Hemen şöyle konuşmalar dönüyor masada, ‘Acaba onları hangi ajans çağırdı?’, ‘bunlar kendilerine grup kurmuş’, ‘bize  niye davet gelmedi?’ Bazen bana mail geliyor ve etkinliğe gidiyorum. Bir bakıyorum tüm tanıdıklarım orada. Anlaşılan herkese aynı ajanstan davet gitmiş ama kimse birbirine söylememiş. Ev hanımları ve şeflerin grubu ayrı, sadece yeme içme paylaşan instagram fenomenlerinin grubu ayrı. Ben lifestyle türünde blogum olduğum için her grupta bulundum. Bakalım bu furyanın sonu nereye varacak.



2 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0