14 Haziran 2015 Pazar

Yaza özel 360 Suada Club Yemekleri


Cuma akşamı gurme arkadaşlarla eşsiz İstanbul manzarasına karşı güzel bir yemek davetinde buluştuk. Tarçın Events organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikte Suada’daki 360 Restaurant yenilenen menusuyle bizlere sunuldu.

Kuruçeşme iskelesinden ücretsiz teknelerle ulaşılan mekan yerli yabancı birçok misafiri ağırlıyor. Özel balolar ve kokteyllerin de gerçekleştiği Galatasaray Adası, mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Ne yedik?

“Ben Bu Sanatı Yerim" sloganıyla düzenlenen Food-Art festivalinde, şef Erdem Kahraman’a ödül kazandıran "Zeytin Dumanlı Dana Kaburga, Pancar Konfi, Yeşil Zeytin Risotto" yemeği özel olarak biz davetlilere ikram edildi o akşam. Daha menuye girmemiş sadece biz yedik:)
Alt kısmı da bildiğiniz ağaç. Zeytinyağı sayesinde diri ve dekor gibi duruyor. Ağaç kütüğü üstünde yer gibi yani:) Videosu aşağıdadır. 


Başlangıçta kokteyl olarak fresh limonlu yeşilli bir şey istedim ve Caipirinha tercih ettim. Sizlere de tavsiye ederim.

Yemeklere ve tatlılara gelecek olursak, üstteki fotoğrafta da bir kısmını gördüğünüz sırasıyla; başlangıçlardan misket limon ve semizotlu 'Karides Ceviche' ve ıspanak kökü ve istridye mantarlı 'Kirazlı Ördek Yavaş Fırınlanmış' çok lezzetliydi.

Normalde balık yemeyi sevmeyen bana bile güzel gelen yumuşak etli 'Susam Giymiş Kaya Levreği' de güzeldi. (bkz. Üstten 3. fotoğraf) Balığa susam giydirmek de enteresan bir tat oluşturmuş.

Yeşil biber, domates ve dereotlu 'Ahtapotlu Kuru Fasulye Güveçte' ve susamlı parmesan krakerler eşliğindeki tahinli 'Közde Patlıcan' ise yine bana ilginç gelen tatlardı. Normalde patlıcan sevmem ama tahinli olunca tatlı niyetine iyi geldi.

Tatlılara gelelim

-Türkçemize ‘ölümcül çikolata’ olarak çevrilen "Chocolate Orgasm" için özel sunum yapıldı. Hemen telefonlar video moduna geçti ve o anı çekti masadakiler. Çikolata topu üzerine sıcak karamel sosu dökülüyor ve bir manzara oluşuyor. Artık onu da siz sosyal medyada paylaşanlardan görürsünüz. O ana odaklandığım için görüntüsünü kaydedemedim:)

-Yine üstteki fotoğrafta gördüğünüz pop corn’lu krem brule, katmer ve yanında mini külah dondurma ile kapanış yaptık.

Lezzetli menüsü, panoramik manzarası ve eğlenceleriyle İstanbul gecelerinin gözde mekanları arasında yer alan 360 Suada Club yaza hazır! Mekanda çektiğim video aşağıdadır. İzleyebilirsiniz. 





2 Yorum

  1. Ahmet çok beğendim ne güzel kaleme almissin ☺ katıldığın renk kattığını için teşekkür ederim sevgilerimle

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0