21 Haziran 2015 Pazar

Şef Murat Bozok’un mutfağına girdim

Geçtiğimiz salı akşamı dünyanın en popüler dijon hardallarını üreten Maille markasının katkılarıyla şef Murat Bozok’un et & kokteyl uyumu workshop’una katıldım.
Şişli’de International Wine & Spirits Academy’de gerçekleşen etkinlik benim için hayli zorlu geçti.

Mekanların yeme içme etkinliklerine blog yazarı olarak sürekli davet edilip, yiyip içip izlenimlerimi paylaşıyorum biliyorsunuz. Bu sefer farklı bir durum vardı. Etkinliğe gider gitmez mutfak önlüğümü giyip ocağın başına geçmem gerekiyordu. Hazır yemeği mikrodalgaya koyup ısıtmaktan başka pişirme beceresi olmayan ben ne yapacaktım?


Öncelikle ribeye yaptık. Koca bir eti tavada döndüre döndüre pişirmem sonra fırına vermem gerekiyordu. Fotoğrafta gördüğünüz gibi şef Murat Bozok’tan da yardım alarak kendimi garantiye aldım.



Nasıl hazırlanıyor?

Etten sonra pişirme faslı bitiyor artık yemeğe geçeriz diye düşünürken İtalyan mutfağından bilebileceğiniz gnocchi diğer adıyla ‘niyokki’ yapacağımızı öğrendim. Mantı ve makarna arası bir şey.

Haşlanmış patatesleri tuz ve karabiberle püre haline getirip, içine yumurta sarısı atıp, bir tas içinde yoğurduk. Yoğururken elimize un aldık ki yapışmasın diye. Malzeme hamur kıvamına gelince kordon şekli verip, bıçakla minik parçalara böldük. Sonra da bu hamurları haşlayıp pişirdik.

Ben ne yaptım?

Yumurtayı mutfakta tecrübeli birine kırdırdım üstüm başım batmasın diye. Hamuru yoğururken de yardım aldım ama bıçakla kendim kestim. Şekli biraz büyük oldu ama neyse:)

Final

Sonunda etin yanına niyokkileri de serpiştirerek bir tabak hazırladık. Maille hardallarını da üzerine koyduk.

Bu sefer hazıra konmadım:) Yediğim bir yemeğin ilk kez hazırlanış kısmında çaba göstermiş oldum. Organizasyon için blogger arkadaşım Cem Karakuş’a ve bize eğitici bir etkinlik gerçekleştiren Şef Murat Bozok’a teşekkür ederim. 


0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0