4 Ocak 2016 Pazartesi

Le Meridien’de ‘İstanbul Now’ yemeği

Geçtiğimiz haftalarda zomato organizasyonu ile Etiler Le Meridien Otel’in içerisindeki  La Torre Restaurant’ta İstanbul Now adlı menunun tadım davetindeydim.

İstanbul temalı şeyleri oldum olası sevmişimdir. Yediğimiz yemeklerin adları Çengelköy, Eyüp ve son tatlı menusu 'Vefa'. Menüde semt adı olan yemeklerin yanında semtin harita koordinat bilgisinin yazması ilginç bir detaydı.

Menude Kumkapı, Beykoz, Topkapı ve Tarabya da var. Mezelerin birinin adı Kumkapı, örneğin rakı balık içerenlerin adı Tarabya gibi. Gayet yaratıcı ve iyi bir fikir olmuş bence.

Başlangıç olarak yediğimiz Çengelköy’de adı üstünde orada meşhur bilirsiniz ‘salatalık’ var.
Ana yemek olarak gelen Eyüp’te ise keçi bacağı hamuruna sarılı - ıslama - tarhanalı kaburga lokması vardı.
Vefa adlı tatlıda da boza esansı. Boza püresi, tarçın dondurması, leblebi çıtırları ve taze meyvelerle sunulan Vefa tatlısı, pek boza tutkunu olmasam da hoşuma gitti.



Her yemeğe uygun ayrı şarap da servis edildi.

Personel çok kibar ve çok ilgiliydi. Bizimle yemek yiyen otelin pazarlama müdürü de öyle. En son fotoğrafçı Mehmet Turgut ile Le Meridien Otel için yapılan ve çok ses getiren projelerinden söz ettiler. İstanbul temalı bir fotoğraf yarışması. Yarışmada kazananların çalışmalarını görebileceğiniz 'İstanbul Now' sergisini ocak sonuna kadar otelde ziyaret edebilirsiniz. 

Otelin dekorasyonu da çok iyi. Üstteki fotoğrafta gördüğünüz gibi, önünde durduğum, minik legolardan oluşan bir duvar var lobide.

Güzel, farklı bir akşam yemeği için iyi bir seçenek olabilir La Torre Restaurant. Örneğin yabancı misafirlerinizi getirebileceğiniz tarzda bir menü olmuş. Fiyatlar mekana göre normal.
Şef Erol Sarıdoğan'ın hazırladığı tadım menüsü bir çeşit başlangıç, bir çeşit ana yemek ve bir çeşit tatlıdan oluşuyor ve fiyatı 110 TL.

Yemekten sonra terastaki L'Eclipse Bar’da house müzik eşliğinde İstanbul manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Üstteki fotoğrafta gördüğünüz kokteyllerle kapanış yaptık.


Adres: Le Meridien İstanbul, Etiler Mah. Cengiz Topel Caddesi, No: 39 Etiler

Telefon: 0212 384 03 20 


0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0