20 Mart 2019 Çarşamba

İstanbul Fashion Week izlenimlerim



Uzun zaman sonra sosyalleştim ve Zorlu PSM’de gerçeklesen İstanbul Fashion Week’e gittim. Yıllar önce de defilelere gidemesem bile after party organizasyonlarına katılmayı ihmal etmezdim. Bu sayede blogger, reklam ve sanat dünyasından birçok tanıdığa da rastlayabiliyorsunuz.


Defile izlenimlerime geçmeden önce Alice Müzikali ile gündemde olan Zorlu’yu inceleme fırsatı buldum. AVM o kadar büyük ki bir labirentin içerisinde gibi hissediyorsunuz. Oklarla yer işareti yapmışlar ama yine de yön bulmak zor.
Defile organizasyonlarına geçecek olursak;

-Davetlilerin önce danışma masasına uğrayıp biletlerini almış olması gerekirken, buna rağmen defile kapısı önünde biletsiz sıraya girip ‘ama ben davetliyim..’ diye itiraz edenlere rastladım. Önemli isimler karşısında ne yapacağını şaşıran görevlilerin işi zor gerçekten.
-Numaralı oturma düzeni yapmaları güzel ve böylelikle herkes yerini biliyor. Hatta bir defilede rezerve kısımlar boş kalınca arkadan öne geçmiş olduk. En ön yerine arkalardan izlemek aslında daha iyiymiş. Böylelikle tüm salonu görebiliyorsunuz.
-Herkesin kıyafetine özenerek geldiği organizasyonda farklı olmak isterken, stilleri komik gözükenleri izlemek eğlenceliydi.
-Defile aralarında herkes yeme içme mekanlarına koşmuştu. Birçok ünlü Cantinery’de oturuyordu.
-İlk izlediğim defile olan Deniz Berdan’da, rap müziğin sevilen ismi Ceza da podyumdaydı. Sıradışı tasarımlardaki farklılık ve özgürlük vurgusu izleyenlerden büyük alkış aldı. Defileyi izleyenler arasında Pınar Altuğ ve Gonca Vuslateri gibi isimler de vardı.
-Kiğılı defilesindeki kıyafetleri ve müzikleri beğendim. Bileti bile zarfla vermelerindeki incelik dikkatimi çekti.
-Ardından geç saatlerde gerçekleşen Damat defilesine ilgi yoğundu ama kulağıma gelenlere göre salondaki katılımcılar koleksiyonu biraz ‘ticari’ bulduklarını söylediler çünkü podyumun enerjisi düşüktü.  

Bu hafta sonuna kadar gerçekleşecek moda haftasından ilk günlük izlenimlerim bu kadar. Karaköy Antrepo'da gerçekleştiği yıllarda defilelere gitmek bence daha havalı oluyordu. Görkemli olmasına karşın sinemaya gider gibi salonlara girmektense eski yıllardaki gibi şehirle iç içe daha manzaralı mekanlarda organizasyonların yapılmasını diliyorum. 

Defilelerden görüntüler için adresim instagram.com/rahatyazar

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0