9 Eylül 2020 Çarşamba

İlk Yunan Adası Seyahatim 'Skopelos'


 Yunanistan’a yerleşmeden önce en azından Yunan adalarını görme fırsatım olur diye düşünüyordum.

Dünyayı Corona virüsü sardıktan sonra Avrupa ülkelerinde gezme çılgınlığı yapmadığım için zaten en mantıklı seyahat planı adalara gitmekti. Yunanistan’da binlerce ada ve adacık olduğunu ve 200 küsür tanesinde yerleşik hayat olduğunu öğrenince kendime bir liste yaptım.

İlk Yunan adası seyahatimi ülkemizde az bilinen, çünkü ulaşımı kolay olmayan Skopelos’a yapmaya karar verdim.

Bu adanın özelliği sakinliğinin bozulmamış olması ve neredeyse tamamının yemyeşil olması. Ayrıca ünlü Hollywood filmi Mamma Mia (2008) bu bölgede çekilmiş. 

Bir tepenin üzerinde yer alan Aghios Loannis Şapeli, filmde Meryl Streep’in evlendiği kilise. Bu filmden sonra bölgenin popülerliği daha da artmış. 105 basamakla çıkılan bu kilise ve adadaki gezilecek yerlerin tamamını aşağıdaki youtube videomdan izleyebilirsiniz. 



Gidilecek yerler ve tavsiyelerim

Masmavi denizi ile denize girilecek en iyi yer Milia Beach, ayrıca, sakin ve berrak suyu ile Limnonari Plajı’nı da öneririm.

Stafilos Plajı’nda denize girdikten sonra plaja yakın restorantta bölgedeki meşhur ıstakozlu makarnayı yiyebilirsiniz. Ayrıca adada geleneksel cheese pie (peynirli börek) mutlaka denenmesı gereken bir tat.


Adada gece hayatı yok ama güzel tavernalar ve kokteyl barlar var. Akşam yemeği için bir kalenin üzerine yer alan Anatoli Tavern’i öneririm. Kokteyl bar olarak The Hidden Door ve Blue Bar Oionós, manzaralı mekan isterseniz de merkezdeki Mercurius Cocktail Bar’ı öneriyorum.

Ulaşım ve konaklama

Adada havalanı yok. Atina’dan Skiathos’a yarım saatlik uçuşla gidip Skopelos için feribota binmeniz gerekiyor. Ben, Evia’daki Kymi’den Yunan arkadaşım Kosta’nın aracıyla feribot seferi ile bu seyahati gerçekleştirdim.

Adada birkaç Corona vakası görülmüş. Biz de feribota binmeden önce sağlıklı olduğumuza dair bir kağıt doldurduk.

Kaldığım Aperitton Hotel’de hijyen önlemleri nedeniyle açık büfe kahvaltıyı da masama servis ettiler ayrıca turist yoğunluğu yok diye sanırım standart odamı manzaralıya çevirdiler. Bunun üzerine hemen booking.com’da maksimum puanı verdim tesise çünkü bunu hakettiler:)

 

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0