3 Mayıs 2009 Pazar

bar ortamına niye girilir?


Eğlence odaklı gece hayatında yer almasamda mekanları ve yenilikleri takip ederim. Geçen gün insanların neden bara gittiği konusu üzerine yapılan bir tartışmaya tanık oldum.


Bir adam yurt dışında kendi deyimiyle "hatun düşürmek" için bara gittiğini söylüyordu. Bizim ülkemizde yan masadakileri kesmeye kalktı mı "Ne bakıyosun?" tarzında tepkiler aldığını söyledi. Ona göre gecenin devamını getirebileceği birini bulmak diğer ülkelerde kolayken bizim ülkemizde her ortamda mümkün değilmiş. Bu duruma belli noktalarda katılıyorum. Bencede bizde başkalarını izlemek-kesmek ya da ayarlamak için bu tarz yerlere giden çoktur. Çoğu kulübe sap (damsız) girilmiyorsa da erkeklerden oluşan bir grup varsa eminim o grup tüm gece boşta (yalnız) duran bayanların olduğu masaları göz hapsine alacaktır.


Yalnız kızlar vardır. "Hadi kız kıza gezelim bu gece!" diyerek ortamlara akarlar. Büyük cesaret. Her türlü davete açıktırlar ya da tüm gece göz hapsine alınmaya gönüllüler demektir. Barda görülen her kızın da erkek aradığını düşünmek yanlış tabi. Eğlenmek herkesin hakkı. Fakat içki içmeyi bilmiyorlarsa yanlarında bilen bir erkek olması şart.


"one night stand " kavramını yeni öğrendim. Tek gecelik ilişkinin ingilizce karşılığı. Bu şekilde de söyleniyormuş. Niyeti böyle olup, bu tarz bir yaşam sürenler aradığını bulurlar. Her tipten insan var çünkü.

Bir olayı daha dinledim. Olay şu şekilde gelişiyor:


Yalnız bir bayanı tüm gece boyunca keserken, yanında sevgilisi olan bir bayan tarafından da sürekli izlendiğini,incelendiğini farkeden bir adam n'apsın? Adam yerinden kalkmış lavaboya gitmiş. Sonra anlamış ki o bayan da sevgilisinin yanından ayrılıp tuvalate doğru geliyor. Adam tam girecekken tuvalate vazgeçip, kapıda gelen kadını beklemiş. O sırada da gece boyunca izlediği yalnız bayan da ona doğru geliyormuş. Adam şaşkına dönmüş. Bir yanda içeride sevgilisi olmasına rağmen ona bakan bayan, diğer yanda tüm gece bakıştığı yalnız bayan.


Tam yalnız bayana yönelirken, diğeri "Merak etme, masamdaki ile yeni tanıştım. İstersen başka mekana geçebiliriz." demiş. Bunun üzerine adam, yalnız bayanın cebine telefon numarasını çaktırmadan iliştirererek, masasında halen bir adamın beklediği kadınla mekanı terk etmiş. Sonra da düşünmüş; " Tüm gece öbürüyle bakıştım. Boşuna. Neyse bu gece bununla idare edeceğim. Yarın diğeri beni kesin arar, iyiki numaramı verdim."


İşte böyle. Artık adamlar kime bakacağını şaşırmış. Yakında bakıştıkları kişinin mekanda yalnız olup olmadığıyla ilgilenmeyecekler.

foto:inmagine.com

4 Yorum

  1. "one night stand"ı öğrenmeme sevindim

    YanıtlaSil
  2. "Yalnız kızlar vardır. "Hadi kız kıza gezelim bu gece!" diyerek ortamlara akarlar. Büyük cesaret. Her türlü davete açıktırlar ya da tüm gece göz hapsine alınmaya gönüllüler demektir."

    ya da en basitinden eğlenmek istiyorlardır. bardan adam çıkartmaya gelmiş kadınla eğlenmeye gelmiş kadını ayırt edemeyen erkekler yüzünden göz hapsine alınırlar ve anlayamadığım bir biçimde bu da haklı görülür.

    YanıtlaSil
  3. içki içmeyi bilmeyen kızlar varsa geceleri barlarda takılabilirm onlarda ahahahhahah :D bu deyim hoşuma gitti :D

    YanıtlaSil
  4. Yalnız kızlar vardır. "Hadi kız kıza gezelim bu gece!" diyerek ortamlara akarlar. Büyük cesaret. Her türlü davete açıktırlar ya da tüm gece göz hapsine alınmaya gönüllüler demektir."

    Bence çok kesin bir yargı bu, bizde kız kıza gece eğlenmeye çok sık gideriz ve mekanlarımız bellidir. büyük cesaret te gerektirmiyor ayrıca, içmesini bilmeden zil zurna sarhoş olduğum zamanlarımda bile kız arkadaşlarım tarafından rahatlıkla kollanıp, kimsenin gözlerinin üzerimizde kalmamasını pekala sağlayabiliyoruz. bence aslolan niyet ahmet'cim. kız kıza gecelere akmak her zaman "her türlü davte açık olmak anlamına gelmeyebiliyor. İstisnalar kaçınılmazdır tabiki bu konuda haklısın, bazen, bazı kadınlar erkeklerden daha da rahatsız edici olabiliyor malesef;)
    güzel tespitler;)

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0