14 Mayıs 2009 Perşembe

bezdiren facebooktan sanal sohbete...


Facebookta tanımadığım bir kız beni eklemiş. Blog yazarıdır herhalde diye kızı listeme kabul ettim. Çünkü bazı blogger'ları önceden listeme eklemiştim. Belki de blogumu okuyan herhangi biri diye düşündüm.

Facebookta chat zor olunca MSN'e geçtik. Bayağı konuştuk. Beni tanışmaya değer bulduğunu ve benimle buluşmak istediğini söyledi. Hatta kendisi blogumun düzenli takipçisi oldu. Sanırım tesadüf eseri beni eklemiş. Ben, "Beni blogumdan mı tanıyorsun?" deyince bu sayfayı öğrendi. Önceden bilmiyormuş. "X yerde yazlığınız var mı?" diye bana mesaj attı." Oraya yakın bir yerde var ama dediğin yere hiç gitmedim." dedim. ( Şu an da bunları okuyor kesin. )

Ben daha bu kişiyi tam tanımadığımdan kendisine net bir cevap vermedim. Sadece resimlerini gördüğüm bir kişi ile 2-3 gün konuştuktan sonra yüz yüze görüşme fikri şu an için beni heyecanlandırmıyor. Konuştuğum kişi "Beni uyutup böbreklerimi çalacak değilsin ya?" dedi:)) O buluşmaya çoktan razı.

Sanal sohbetlerin garip yönleri var. Mesela yüz yüze olunca konuşulması cesaret gerektiren konular sanalda rahatlıkla konuşuluyor.

Sanal sohbete gerçek hayattaki boşluğu doldurma ihtiyacı çekenler ilgi gösterir. Vakit geçirip oyalanmanın dışında bilinç altındaki birtakım sorunlar ve arayışlar da sanal sohbete başlama nedenleridir.

Aslında değişik hayat hikayelerini blogda paylaşmam için chat olayına girmem fena olmaz. İyi fikir! Yalnız, konuşacağım kişilerin anlatacaklarının doğruluğunun garantisi olmayacak ki. Kendini olduğu gibi gösteren kişinin sanalda işi ne?

Facebookta gerçek tanıdıklar ve bazı blog yazarları dışında arkadaşları kabul etmezken, arkadaşımın arkadaşı vb. sebeplerle listemin yarısından fazlası; uzun süredir görmediğim ya da aynı okulda okuduğum ama hiç konuşmadığım, yüzünü görüp kimliğini bilmediğim insanlarla doldu. Herkes bir test çözüyor ya da video yayınlıyor. Geçen gün bir arkadaşım, çözdüğü test ile 2052 yılında öleceğini, önceki hayatında Fransa'da yaşadığını ve hangi ünlü ile ruh ikizi olduğunu öğrendi. Beni sinir eden ise bu saçmasapan testleri çözenlerin sonuçlarını görmek zorunda olmam! Neyse ki sonunda notification ayarlarını düzenledim kurtuldum.



Yazının başında bahsettiğim kızla olan durumumu daha sonra yazacağım. Tabi onun izin verdiği ölçüde ve kişilik haklarına saygıyı yitirmeden...

3 Yorum

  1. Facebbokun kkurluş amacını kaybettiğinin bir kanıtıdır bu yazı. Sanal aşklar arıyanları anlamıyorum çoğu bana samimi gelmiyor. En büyük sebep Anti-Sosyalleşen toplumlar mıdır nedir?

    YanıtlaSil
  2. uyutup böbrekleri çalmak bi ara bi mail dolaşıyordu hani küvete yatırıorlar buz dolu falan vuvv içim ürperdi

    YanıtlaSil
  3. sanalda olduğum gibi değilim ben gerçekte (okulda felan..). ama sebebi başka: sebebi dostlukta, arkadaşlıkta benim kadar fedakarlık etmeyeceklerini bilmem (yada öyle hissetmem). mesela bi gün bi ortamda (sınıfta, kantinde.......) tanıştığın insan bi sonraki gün seni hiç tanımamış gibi davranabiliyor (çok var böyle tipler) . ben dearkadaşlık/tanışlık adına kendimi hiiiç kasmıyorum..öyle.."yalnızlık paylaşılmaz..herkesle kaynaşılmaz"ı kural edinip dolaşıyorum..

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0