6 Haziran 2009 Cumartesi

küfür kullanım klavuzu


Neden küfredilir? Küfretmenin ayarı, yeri ve zamanı iyi ayarlanırsa güzel sonuçlarla karşılaşılabileceğini iddia edenler, hatta küfretmenin bir tür antidepresan etkisi yaptığını düşünenler var.

Hiçbir küfür, içeriğinde güzel anlam barındırmaz. Bazı arkadaşlarım güzel söz yerine küfür kullanmayı tercih ediyor. Sürekli küfür sözcükleri kullananlarla takılırsanız, duyduğunuz en ağır laf bile size komik gelebilir. Çünkü artık bu tarz sözcüklere kulağınız alışmıştır...

Öyle ki, bizim milletimiz takdir ederken bile küfür kullanabiliyor. Bunların dışında hakaret etme, geyik yapma, alay etme gibi amaçları var. Önemli olan geyik-eğlence amacı ile edilen küfürle, hakaret amacı ile söylenenleri ayırmaktır.

Küfür, zor durumda kaldığımızda, silahımızda kalan son kurşun gibidir. Söyleyecek söz bulamadığımız ve sinir katsayımızın tavan yaptığı anda haykırarak küfredebiliriz. Küfretmeyi hayat kurtarıcı gibi görenler, bazı insanların en ufak küfre tahammül edemeyip cana kıyma noktasına gelebileceğini unutmamalılar. Küfürlerin anamıza kadar ulaşanlarını hiç tasvip etmiyorum.

Bazıları küfürle saldırır. Bu saldıraya karşı benim savunma yöntemim gülüp geçmek olacaktır. Ben de küfretsem karşılıklı çatışma daha da alevlenir. Lügatımdaki tüm küfürlerden zincirleme tamlamalar yapabilirim. Bana ne yararı olacak? Yararı olduğunu düşünenler, kendilerine başka öfke dışa vurum yöntemi bulmalı. Hatta mümkünse öfkeyi içe atmalı. Zamanı gelince patlamalı! ( Bu benim tarzım. )

İsteyen istediğini konuşuyor. Dilimizdekileri tüketenler ingilizce küfretmeye başlıyor:

FUCK OFF!

NOT: Blogumun yenilenen teması ile ilgili görüşlerinizi de almak isterim. Kötü ise bildiğiniz küfürlerden örnek verin:)

2 Yorum

  1. Sevgili Rahatyazar,
    Ne güzel bir konuya değinmişsin öyle..Sıcağın İzmirde pik yaptığı şu günlerde herkesin sinirleri fiber optik kablo gibi deyim yerindeyse.. :)
    Konsantre küfür daha tasarruflu gibi ama.. :)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Sıcakta insanlar kolay sinirlendiğinden küfür de kaçınılmaz oluyor.

    Teşekkürler Emine Hanım:)

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0