22 Haziran 2009 Pazartesi

tatil köyü manyakları


Daha kışın ortasında yaz tatilinin hayalini kuranlar vardır. Maddi durumu yeterli olanlar, tüm imkanlardan faydalanmak için haftalar öncesinden tur programlarını takibe alır. Herşey dahil tatil köyüne gitmek ister.
Bu insanlarda zihniyet; "O kadar para verdim, her türlü aktiviteye gireceğim ne var ne yok deneyeceğim." tarzındadır.
Tatil köyünde sabah kahvaltısı edilir. Ardından havuz kenarı animasyonları başlar. Ortama yeni giren kişi başta çekingen davranır, ta ki çılgın bir animatör bu kişiyi yoldan çıkarana kadar... Yoldan çıkan kişi, tüm gün etkinlikler içinde kaybolur. Sabah havuz kenarı aktiviteleri, öğlen ok atma, tavla oynama gibi aktiviteler düzenlenir.
Aktivite içinde kaybolan kişi, akşam yemeğine coşkuyla hazırlanır. Şık giyimli bayanlar, dünya mutfağından seçkin yiyecekler onu beklemektedir. Nasıl olsa 'herşey dahil' diyerek tabağına ne bulduysa doldurur. Tabağın her köşesinde farklı bir yiyecek vardır. Adını bile bilmediği türlü mezeler ayrı bir tabağa konur. Karnı doyduğunda ne yediğini bile hatırlamaz. Zaten tabağındaki her yemekten birkaç kaşık almış, yemeklerin çoğunu ziyan etmiştir. Arsızlıktan başka birşey değil.
Tatil köylerinde "kulüp dansı" denilen bir olay var. Bu dans; havuz oyunlarından önce ve sonra, gece animasyonundan önce ve sonra hatta herşeyden önce ve sonra (biraz abarttım), zibidi animatörlerin bütün sevgili "misafir"lerini davet etmesi neticesinde yapılan maymun dansıdır. Herkes pek bir eğlenir böyle dansederken nedense. Tatil köyüne yeni gelmiş olanlar ahihihi şeklindeki kahkahaları eşliğinde "ay ben yapamıyorum" diyerek bi yandan da yanındakini taklit etmeye çalışırlar. Dansı ezberlemiş olan eski "misafirler" de yüzlerinde ben çoktan öğrendim bunu der gibi bir sırıtmayla zıplar dururlar.
Tatil köyleri insanların sürüler halinde oradan oraya koşuşturduğu kapalı alanlardır. Bağırarak devasa biralar içen almanlara, özellikle antalya tarafında da bolca rus güzele rastlayabilirsiniz.
Doğal güzelliklerin bol olduğu ülkemizde, özelikle güneyde beton yığını süper lüx oteller de sayıca bol...

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0