27 Aralık 2009 Pazar

sanal manyaklık

Sanal alem hayatı o kadar etkiler oldu ki, televizyondaki showlar hatta gazete eklerindeki haberler bile internetten araklama çıkıyor.
Haberin çıkmasını geçelim, insanlar eski çıktıklarını bile facebooktan takip eder olmuş. Arkadaş listesinde olmamasına rağmen eski sevgilisinin profil fotoğrafını sürekli kontrol edenler varmış. Geçen bir arkadaş dedi: "Demin arama bölümüne yazdım, benim kız çıkmadı ya facebook hesabını kapattı ya da beni engelledi!"

Böyle konuştuktan sonra arkadaşım geçen gün yolda bu bahsettiği kızı görmüş, sonra bir kafede oturup kahve içmişler. Laf arasında bizimki kıza demiş, "Geçen akşam baktım beni facebookta engellemişsin. Ben senin listende bile değilim. Sadece doğum gününde mesaj attım diye mi tüm bunlar?"

Kız, "Yoo ben seni engellemedim o kadar nefretlik bir durumum olsa senle şu an burada oturmazdım." demiş.

Arkadaşım eve gidip tekrar hesap ayarlarını kontrol edince görmüş ki kızı engelleyen kendisi! Başkalarının listesinde ya da foto yorumlarında kızı görüp hatırlayıp sinirlenmemek için içkili olduğu bir gece kızın resmine son kez bakıp onu block liste attığını hatırlamış.

Sonra pişman olmuş kız da benim için kesin "manyak" demiştir diye içi içini yemiş. Hemen engeli kaldırıp kızın profil fotoğrafına bakmış. Keşke bakmaz olsaymış. Kız, fotoğrafında başka bir erkeğin omzuna yaslanmış halde saçlarını okşatırken poz veriyormuş.

Benim arkadaş aşırı sinirlendi. "Madem hayatında biri var niye benimle kafede oturup, hayatında biri yokmuş gibi beni engellemediğini tekrarlayıp durdu?! " dedi.

"Bu tarz mevzularla uğraşmaktansa sen hesabını tamamen silmelisin" dedim arkadaşıma. Sonra baktım silmiş, "aferin" dedim içimden. Ertesi hafta ne dese beğenirsiniz, benden şifremi istedi. Günlerdir o kızı merak ettiğini ve benim hesabımdan onun listesine bakmak istediğini, hatta kızın son çıktığı çocuğu araştırmayı planladığını anlattı.

Banane ya kimseye şifremi veremem. Dedim: Git kendine "fake" hesap aç!

3 Yorum

  1. oha lan manyaklık yani düpedüz :D ... dedektiflerin ekmeğiyle oynandı valla :D

    YanıtlaSil
  2. artık hepimiz dedektifiz:) paylaşılan bilgiler biz istediğimiz için araştırılıyor. yani saklanmak isteyen bilgisini gizler ya da üyeliğini kapatır:)

    YanıtlaSil
  3. bu olayın kız versiyonunu da biliyoum.ya madem merak edecektin neden ayrıldın kardeşim sorusunu da devamında getiren bu manyaklığın daha ilerisi daha da tehlikeli en iyisi hiç başlamamak böyle abuk subuk takiplere yada ayrılmamak:)

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0