23 Nisan 2010 Cuma

Jolly Joker Balans'ta Buz'lu Gece...

Albümü ilk çıktığından beri Soner Sarıkabadayı'nın balanstaki konserine gitmek istiyorduk ama fırsat olmamıştı. Bugün 23 nisan tatili de var rahat diye düşünüp dün akşam ablamla konseri izlemeye gittik.

Biletimizde kapı açılış: 21:00 yazsa da Sarıkabadayı'nın gece 00:00'dan önce sahneye çıkmayacağını biliyorduk.
Konser alanı tabi herkes ayakta doğal olarak. Konsere gelen kızların hemen ön taraflara doğru hücum etmesi komikti. Ancak ilerleyen saatlerde, öne kayan kalabalık grup itiş kakıştan rahatsızlanıp arkalara doğru geldi. Öndekiler arkaya kaçınca, arkalarda duran ablam ve ben kendimizi ön sıralarda bulduk ve konseri sahnenin yakınından izledik.

Gecenin ilk sürprizi "Hepsi" grubuydu. Sarıkabadayı'nın daha önce gidemediğimiz yine bu mekandaki ilk sahnesinde sürpriz olarak "Murat Boz" varmış. Bu sefer de yine o gelir diye hayal edenler hüsrana uğradı. Hepsi, grupları için yapılan Sarıkabadayı imzalı "Uğraşma" adlı yeni parçayı seslendirip sahneden indi...

Soner Sarıkabadayı'yı tanımayanlar eğer araştırırlarsa müzik piyasasında şu an herkesin beğendiği ve radyolarda durmadan çalan hit parçaların ona ait olduğunu göreceklerdir. En son 1 TL'ya "Buz" adlı kendi single'ını çıkararak dikkatleri üzerine çekti. Ondan önce örneğin Bu Böyle, Açık Adres (Sertab Erener) ; Kasaba, La Fontaine (Murat Dalkılıç); ve Murat Boz'un "Uçurum", "Herşeyi Yak", "Sallana Sallana", "İki Medeni İnsan" parçaları, ayrıca Boz'un yeni çıkan "Hayat Sana Güzel" -aynı zamanda Yedigün reklam jingle'ı-parçası da Sarıkabadayı imzalı... Soner Sarıkabadayı, dün geceki konserde sürpriz yapıp Murat Dalkılıç'a vermiş olduğu ve Dalkılıç'ın henüz daha çıkmamış albümündeki "Merhaba, Merhaba" ve "Külah" adlı parçaları da söyledi.

İşte Sarıkabadayı, konseri boyunca kendi yaptığı ve hit olmuş olan tüm bu parçaları seslendiriyor. Bunların dışında repertuarında Mazhar Alanson "Yandım Yandım" ve Nilüfer'in "Yeniden Sev" adlı parçası bile vardı. Onları da okudu. İzleyen herkesin (ben de dahil) adamın şarkılarının hepsini ezbere bildiği bir gerçek.

Eğer siz de popüler müzik kültürümüze hızlı ve etkili bir giriş yapan Soner Sarıkabadayı'nın eseri olan şarkıları beğeniyorsanız genellikle her ay sonu yapılan Balans konserlerini kaçırmayın derim;)


Soner Sarıkabadayı - Annem Kızıyor (Gökhan Ayalp) by Gökhan AyalpNOT: Yukarıda sol baştaki play> işaretine basarak konserde çalan ilk parçayı dinleyebilirsiniz!

6 Yorum

  1. hepsi grubu kötü olmuş ama olsun artık kısmet diyelim ((:
    ben de gitmeyi düşünüyorum ne zamandır, bi kısmet olamadı ama yakın bi zamanda gitmek gerek, fotoğraflar da güzelmiş ^^.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler;) Bence sen de en azından bir kere gitmelisin. Şarkılarını, kliplerini o kadar çok görüyoruz ki ben zaten gitmeden önce gitmiş kadar oluyordum:)

    YanıtlaSil
  3. öncellikle bilgi için teşekkürler....bende soner sarıkabadayı hayranıyım..yazdıkların için ve soner'i duymayanlara duyurmaya yardım ettiğin için teşekkürler...güzel bestelerin sahibi seni seviyoruz...srkbdy fanları....

    YanıtlaSil
  4. Sağol srkbdy fanı. Ben de sizdenim;) Dinlediğim sanatçılara sitemde her zaman yer veririm, hatta onlarla görüşür tanışırım bir şekilde... Bu yüzden blogumu takibe devam etmeni, diğer arkadaşlarına ve tüm srkbdy fanlarına rahatyazar blogu tavsiye etmeni istiyorum;)

    YanıtlaSil
  5. soner sarıkabadayı şarkıları cidden çok süper ayrıca konserde hepsi grubunun olması da güzel hem soner hem de hepsi işlerinde gayet iyiler.. * ∞ * Renklerin İçinde * ∞ * adlı arkadaş şarkıyı dinlemeden hepsi grubuna kötü yorum yapmış ben dinledim şarkıyı gayette güzel bi şarkı olmuş tam onların tarzında bi şarkı olmuş açıkçası.. dinlemeden yorum yapmamışsa dinlemesini öneririm..

    YanıtlaSil
  6. * ∞ * Renklerin İçinde * ∞ * kendi düşüncesini söylemiş. Ben de buradan "Hepsi fan kulübü"ne teşekkür ediyorum. Çünkü yazımda yer alan Hepsi fotoğrafını kendi sitelerinde kullanmadan önce benden izin istediler. Grubun ne kadar aktif ve çok hayranı olduğu buradan anlaşılıyor...

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0