6 Nisan 2010 Salı

Sınıfımda neler oluyor?

İlk vizelerin bitmesiyle rahatladık.
Geçen gün bir hocamızın babası vefat edince dersimiz iptal olmuştu. Biz de ertesi gün olacak sınav da iptal olur sandık. Sonra asistan geldi. Sınav iptal olmayacaktı. Neyse, ertesi güne kadar arkadaşlarla birlikte panik halinde isteksizce ders çalıştık.
Ertesi gün...
Sınavdan önce karnımızı doyurmak için kafede oturduk. Tam yemek bitti. Bir arkadaş gelip sınavın iptal olduğunu söyledi. "Off git, dalga geçme" derken, sınıfımızdan bir kızın merdivenlerden düşüp kafasını vurduğunu, ambulans geldiğini bunun üzerine hocanın "Sınav falan yapmıyorum" diyerek sınavı ertesi güne ertelediğini öğrendik.

Hep filmlerde izlerdim, gerçek dışı saçma falan bulurdum ama düşen arkadaşımız sayesinde geçici hafıza kaybı denen olayı kavradık. Kız, şalına takılıp düşmüş, merdivenle duvar arasına sıkışmış ve düşerken karanlıkta kafasını duvara vurmuş. Olay sonrası bir an hafızası gitmiş. Arkadaşlardan birini "asistan" sanmış. Aradan bir hafta geçti, arkadaşım bugün okula geldi ama hala bazı olayları parça parça hatırlıyor. Kafası daha çok karışmasın diye kız, facebook hesabını kapatmış. Telefonunu da doktor tavsiyesi üzerine hiç açmamış. "Röntgen ile zaten yeterince radyasyon aldın" demişler. Geçmiş olsun diyorum ve bu üzücü olayı blogda bir daha konu etmek istemiyorum.

Fakat başka bir olay var tam geyik. Sınıftaki bir diğer kız, hocamızın babasının vefat edeceğini ve arkadaşımızın merdivenlerden düşeceğini önceden rüyasında gördüğünü hatta bu yüzden uykularının kaçtığını iddia ediyor. Aynı kız, 2 sene önce üniversitemizdeki profesörlerin uçak kazası geçireceğini de bildiğini ve ne kadar istese de bunu kimseye söyleyemediğini, kaderin önüne geçemediğini söylemişti. Bu da acı bir olaydı. Ben cuma günü bir arkadaşla asistana fizik sorusu sormuştum. Pazartesi sabahı mı ne soru sorduğum asistan hocamı haberlerde: "İşte yolcuların uçağa girmeden önceki son görüntüleri..." videosunda izleyip şok olmuştum. Sözünü ettiğim kaza, Isparta'daki uçak kazası.

Demek istediğim hayatta ani ve şok edici, üzücü gelişmeler olabiliyor. Dileğimiz bir daha olmaması... Yalnız, ben şu medyum gibi herşeyi önceden sezinleyen arkadaşın durumunu tam çözemedim.

NOT: Sınav ertelenince hevesim kaçtı ve sınava çalışmama kararı aldım. Sonuç çok da kötü değil ama geçer not aldım.
foto

1 Yorum

  1. Var öyle insanlar. Bazen korkutucu oluyorlar. Bende tanıyorum birini. Bazen konuşmak istiyorsunuz, bazen de yaklaşmamasını.

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0