25 Haziran 2010 Cuma

Efes Pilsen One Love Festival İzlenimleri-1

Geçtiğimiz haftasonu (19-20 haziran) çok eğlenceli, bol aktiviteli, adı üstünde tek aşkın "müzik" olduğu güzel 2 gün geçirdim. Kendi çektiğim fotoğrafların da eklendiği detaylı anlatımım blog.efespilsen.com.tr adresinde yayınlandı ama rahatyazar.com'da konuya değinmeden rahat edemezdim:)


Festival hazırlıklarını perşembe gününden gözlemlemeye başladım. Santralistanbul'a gittim, Efes Pilsen ekibiyle konuştum, hangi standın nereye kurulacağı, davetli listelerinin düzenlenmesi vb. birçok konuda yapılan konuşmalara tanık oldum ve ekibin heyecanına ortak oldum. Blog yazarı görevim nedeniyle ben de ekibin bir parçasıydım. Üstelik bu sefer VİP standına girme hakkımın yanı sıra kulise-sahne arkasına da girme hakkım vardı. Yani dünyaca ünlü sanatçıların hazırlandığı paravanlı gizli bölmeye elimi kolumu sallayarak girip takılabiliyordum:)

Bu hakların temsili olarak festivalin ilk günü bileğime takılan renkli bileklikler, masamdaki mantar panomun sağ köşesinde anı olarak varlığını sürdürüyor ;)


Sahne performansı ve ilginç şarkı sözleriyle dikkat çeken eğlenceli grup "Multitap" benim ilk günkü röportaj konuğumdu. Öğlen kuliste paravanların arkasına geçtik, çimlere yayıldık ve grupla keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. ( Röportaj yakında efespilsen-blog'da yayında olacak.)


Yandaki fotoğraf da röportaj esnasında çekildi. Başta Sertaç Özgümüş (klavye) ve sağda Taçkın Bilal (Bass) görülmekte...

"Multitap" grubunun nasıl kurulduğunu ve grup içindeki uyumun sırrını onlara sordum:)


Ayrıca grubun prodüktörü olan ünlü oyuncu Demet Evgar'ı, röportajım sonrasında Multitap'ın sahnesini izlerken seyirciler arasında gördüm ve fotoğrafladım:)

Saat 15:35'de sahne alan Multitap'ı keyifle dinledim. "Çıbık", "Kareli Battaniyem" şarkılarıyla iyi coştuk, zıpladık:)


Festival izlenimlerime gelince...

Muzikicinefes standındaki renkli rozetler büyük ilgi gördü.


"Tarz”, “Müdavim”, “Festival sakini”, “Sevimli”, “Çimde yatar” gibi kelimelerin yazdığı rozetlerde benim favorim “Blog yazar” oldu; hemen alıp yakama taktım :)
(bkz. yazının başında sağdaki fotoğraf)







Muzikicinefes standı yoğun ilgi gördü.

Verilen usb bilekliklere şarkı yükleyebildiğiniz bu stand ve demin bahsettiğim sehpalardaki rozetler çoğu festival sakinin ilgisini çekti.
Öncelikle herkes çok şıktı. Festivaller sayesinde farklı tarzları, son trendleri ve garip stilleri de keşfediyoruz ya bu çok hoşuma gidiyor:)
Farklı stilleri ile öne çıkan birçok isim vardı.
(Solda; Modacı Simay Bülbül ve Umut Eker)


Ben de bol bol fotoğraf çektim. Muzikicinefes standının yanında bulunan Bomonti birası standının önüne kurulan ve “Battalbol Müsabakası” adı verilen etkinlikte de çok güzel görüntüler yakalamayı başardım. Devasa “Bomonti” topunu rakip takımın alanına sokarak skor elde edebildiğiniz bu oyunda “Hayatiler” ve “Jonglörler” karşı karşıya geldi.
Takımların büyük topu havaya kaldırarak karşı takımın sahasına attığı anları görmeliydiniz :)

Festivalcilerin hayatını kolaylaştıran "Hayati"ler:)

Hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler için yiyecek bölümünün ortasında yer alan sarı Efes Pilsen şişesi ve mavi renkli dev kulaklıklı muzikicinefes bankları güzel alternatifti. (bkz. Fotoğraflar)

Efes şişesi ve ben:)

Müzik temalı blogları olan arkadaşlarım Fatih ve RFK da objektifime poz verdi:)


"Dart" oynadım ve anahtarlık kazandım. Daha fazla puana tişört hediyesi varmış...



Fotoğraf çekmekten duvara tırmanamadım ama sevgi kelebeği benim yerime uçtu oraya:)


Festivaller ile ilgili en sevdiğim şeylerden biri de çimlerde yatan, özgür ve mutlu insanları görmek sanırım. Binlerce kişi çimlere yayılmış halde müzik dinledi, sohbet etti...


Etraftaki cambazlar ve jonglörler ise meraklı bakışlarla kendilerini çevreleyen insanlar arasında renkli görüntüler oluşturdu.

Konserler, sanatçılar ve değişik detaylar yazımın 2. bölümünde yer alacak;)

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0