10 Ekim 2010 Pazar

Öğrenci Evinde Durum Analizi


 Üniversiteye yakın mesafe evde yaşamak ve üstelik o evde ailemle oturuyor olmak başta sinir bir durumdu. Hatta sırf bunun için  sınav sonrası uzak yerleri tercih edeyim derken evin dibi kısmet oldu:)

Şimdi, neyse ki okulda son senem diye avunuyor ve belki de sırf bu yakınlık yüzünden sosyal yönümü daha çok geliştiriyorum. Özellikle okuldaki ilk yıllarımda her fırsatta avrupa yakasına geçiyorduk. Okulun yanında birçok kafe var yani onlarda takılacağıma "evde otururum daha iyi" diyorum.

Genelde herkes İstanbul dışından geldiği için başta öğrenci yurtlarında kaldı. Fakat nedense sonradan hepsi rahat edemedi ve yanına bir arkadaş buldu, ayrı eve çıktı. Okulun yakınında ev tutan arkadaşlarımla ben de komşu olmuş oldum.

Örneğin aynı bölümden iki kız var, samimi arkadaşlarım. Beni yemeğe diye çağırıyorlar valla en fazla çorba- o da hazır zaten-ikram ediliyor. Çorbanın dışında kendi götürdüğüm kolayı içiyoruz. Haklarını yemeyeyim bir keresinde soslu makarna yaptılar, çağırdılar. Onu da yapmayı yeni öğrenmişlerdi. Annem de bu konularda bana "beceriksizsin" der. Yani kızlar bile makarna yapmayı yeni öğreniyorken ben hazır yapılmış yemekleri mikrodalgada ısıtıp yemeye devam ederim, hiç uğraşmam:)

Kızlar hijyen konusunda erkeklerden daha hassas oluyor. O yüzden hepsinin evi temiz olur. Bir komşu daha var o erkek olduğundan "dağınıklık" evinin temel özelliğidir. Dökülmemiş küllükler, yıkanmamış bulaşıklar her yerdedir. Bozuk sifonun ve su damlatan çeşmelerin aylarca tamir edilmediğine rastlanmıştır. Öğrenci evinde kitaptan çok, akşamdan kalma içki şişelerini görürsünüz. Bir arkadaşım, bira şişelerinden kule yapmıştı.

Bu evlerin bir diğer özelliği "yol geçen hanı" olmalarıdır. Misafirhane gibidir. Evde erkekler oturuyorsa muhakkak "eve kız atma" konusu geçer. Ailesiyle yaşayan başka bir arkadaşım, bu ayrı evdekilere sürekli "yaa hadi ayarla bir akşam da sizin evde parti yapalım, çağır kızları" der. Ortada kız falan da yoktur hep hayal edilir. O akşam eve kızlar gelecek umuduyla tüm erkekler doluşur ama sonuç "batak", "poker" ya da "playstation" olur. Her zaman böyle olmaz tabi sevgilisini evinde misafir eden oluyor. Tabi öyle olunca da evin diğer sakinlerine "siz bu akşam takılın kafanıza göre beni aramayın" deniliyor.

Sınav öncesinde "Bu gece uyumuyoruz, sabaha kadar ders çalışıyoruz" denilir. O gece gerçekten kimse uyumaz ama ders de çalışılmaz.

Üniversite hayatı bitince bu yaşam tarzını çok özleyecekler belki. İçinde yaşayan daha iyi bilir ama benim gözlemlerim bu kadar...

NOT: Yazıya eklemek için fotoğraf ararken öyle şeyler gördüm ki "arena" ekibinin kirli mutfak araştırmaları gibiydi midem bulandı:)

10 Yorum

  1. Off fotoğraflarla bu kadar uyumlu bir post görmedim hehe :)

    YanıtlaSil
  2. Modafobik teşekkürler, fotoğrafları post içeriğime uygun seçiyorum:)

    YanıtlaSil
  3. kızlar evlerine misafir gelecekleri zaman düzenli olurlar. Erkekler daha temiz, daha dağınıktır. kızlar düzenli olsa da pistir hajı. ya da bizim arkadaşlardan araştırma frekansı olmaz.

    YanıtlaSil
  4. ayy allaaam ya odum catladi :s
    koseden efesPilsen seysi cikio ya allah dedim noluo :s
    of

    YanıtlaSil
  5. @KabaKulak aslında kızlar erkekler diye gruplara ayırmayalım, kimisi pis kimisi dağınık herkes kendine has:)

    @LoLLa TV'de film izlerken ekranda altta aniden reklam belirir ya benimki de o tarz oldu iyi demek etkili olmuş, sevindim:)

    YanıtlaSil
  6. @rahatyazar gerçekten benim de neyse öyle daha bi içime sindi. Ama yazıda sen kızlar daha tertipli filan deyince tahrik oldum yalan yoh :Pp

    YanıtlaSil
  7. @KabaKulak vala okuyan kız arkadaşlarım alınmasın diye öyle yazdım yazıda:) Dediğim gibi kişiden kişiye değişebilir...

    YanıtlaSil
  8. yeni ünivliyim bende bakalım neler olacak:)

    YanıtlaSil
  9. yazıların çok samimi olduğu gibi öylesine kimse beğensin konusuluyum diye değil takipdeyim izninle rast gelsin :)

    YanıtlaSil
  10. @demlik çok teşekkürler takipte kal;)

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0