15 Kasım 2010 Pazartesi

Kimine her gün bayram, kimine yarın...

 Küçükken harçlık veriliyor diye sevinilen ve şeker ya da çikolata komasına girilen; bazıları için tatile kaçma fırsatı olan günlerdir. Benim için bayramlar her zaman sıkıntı oldu.

-Nedense hani öğrenciler tatilde yayılıp dinlenemesin rahatsız olsun diye ardına bir sürü sınav dayanan  günler bu günler...

-Şeker istemeye gelen çocukların kapıyı çaldığı günler bu günler. Sanki çocuklar mutlu olsun diye, kurgulanmış her şey. O yaşlarda daha bir heyecanlı, coşkulu oluyordu bayramlar...

-Cep telefonuma benimle birlikte en az 20 kişiye yollanan hazır tebrik mesajlarının geldiği günler bu günler...
Bazı arkadaşlarım farklı numaradan atar altına da adını not düşer hep. Öncelikle facebookuma ya da twittera genel bir ileti yazıp herkesi aynı anda kutlarım.  Tabi ondan önce sabah kalkar kalkmaz büyüklerimizi ararız. Pek samimi olmadığım halde bana mesaj atan arkadaşlarıma da şaşırarak hemen geri dönüş yaparım beni hatırladıkları için. Sanki "bayramlık arkadaş" onlar. Sadece bu zaman araşırız:)

-"Nerede o eski bayramlar" geyiğinin bitmek bilmediği günler...

-Düşünüyorum da mektup, tebrik kartı yollanan ya da küçüklere mendil verilen günler daha bir samimiymiş. Şimdi her şey fazla kolay. SMS, e-posta vs. derken duyguyu yitirmişiz...

-İzlediğim yerli dizilerin tatile çıkmasıyla TV'de film gösterimi olur. Çoğu daha önce izlediğim filmlerdir. "TV'de ilk kez!" olanlar 3. sınıf yani gişede başarı sağlayamamış olanlardır.

- Zorunlu ziyaretler olur. Kimisi için "sorgulanma" anıdır. Öğrenciye "nasıl gidiyor okul?", çalışana "işler nasıl?" başlıklı sohbetler başlar. Konu bulamayanlar "Havalar da dengesiz. Bir açıyor, bir kapıyor." diye anlatmaya başlar. Soğuk anlattım ama en samimi ortamda bile "ana konu" bu saydıklarım:)

-Bayramın ana teması birbirimizi hatırlamak, sevdiklerimizi, akrabalarımızı ziyaret etmek. Özel günlerde (doğum günü, bayram vs.)  hoşuma giden tek şey "kutlanmak". İnsanların eşine dostuna varlığını hissettirmesi iyi bir şey. Yalnız olanlar ve sevdiklerinden uzakta olanlar için bayram zor geçer eminim. Çok şükür herkes yakınımızda ama bu bayram bana "monoton" gelecek biliyorum.


Unutmadan size de İyi Bayramlar! şimdiden...

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0