10 Ocak 2011 Pazartesi

Sanal Alemin Merak Edilenleri | Pink Freud

Haftanın merak edilen ismi: Pelin. Siz onu PinkFreud diye biliyorsunuz. O twitter’a yazdıklarıyla kendine özgü bir tarz yarattı ve binlerce takipçiye ulaştı. İlişkiler ve erkekler üzerine yaptığı eleştriler çok beğeniliyor. O aslında hayata dair her şeyi yazıyor.

Geçtiğimiz aylarda TRT Haber kanalındaki Sosyal Medya programına canlı telefon bağlantısıyla konuk oldu. Pink Freud o program sonrası düşüncelerini bloguna şöyle yazmış:
“Evde oturup kestane yerken birden televizyon programına bağlandım. Ne yapayım? Onun bunun arkasından konuşmak için açtığım Twitter hesabım aldı başını gitti… “



Kendisi röportaj teklifimi kırmadı ve  tüm sorularımı içtenlikle yanıtladı.

-Nisan 2010’dan beri yazdığın bir de blogun var ama en başta seni twitter ile tanıdık. Twitter üyeliğin ne zaman başladı ve nasıl bu noktaya geldi? Yazdıklarının bu kadar ilgi görmesi seni şaşırttı mı?

Geçtiğimiz gün tam bir yıl oldu Twitter hesabımı açalı. Bana sürekli sorulan ama hala cevaplayamadığım, nasıl cevaplamam gerektiğini de bilemediğim bir soru "Nasıl böyle oldu?" Ben sadece yazıyorum çünkü, bunun bir formülü yok. İlk başta çok şaşırdım bu kadar takip eden olmasına. Eski hesabımda 6 ay yazmama rağmen sadece 95 takipçim vardı, şimdi bir günde o kadar artıyor neredeyse. İkisinde de aynı şeyleri yazıyordum. Merak çok büyük bir faktördü ilk başlarda, sonrasını bilemiyorum.

-Kimliğin gizli yazıyorsun. Peki ailen, sevgilin ya da arkadaşların seni twitter’da takip ediyor ve bu popülerliğini biliyor mu?

Kendimi gizleyeyim gibi bir niyetim yoktu. Üye olurken kendi resmimi koymamayı tercih ettim, bi anda insanlar kim bu gizemli kadın falan diye coştukça tırstım koymaya. Adım, işim, yaşım, okulum her şeyim gayet açık aslında. Daha ne bekliyor insanlar muhtardan sicil kaydı alıp onun resmini mi koyayım anlamadım ki.

Yakın arkadaşlarım ve ailem Twitter hesabımı biliyorlar. Çok da fazla arkadaşım yok zaten, olanlar da takip ediyorlar.

-Sanal dünyadaki popularite günlük hayatını etkiliyor mu? (İş hayatı, ruhsal kargaşa vs.)

Somut olarak hiçbir etkisi olmuyor. Soyut olarak ise artık kabullenmem gereken bir etkisi var. İnsanın oturduğu yerden bir anda 25 bin kişiye ulaşabilmesi çok büyük bir güç, bunu doğru kullanmak gerekiyor. 

Geçen gün kargo şirketlerinden biriyle yaşadığım sorunu yazar yazmaz hemen maille ulaşıp binbir özür dilediler, halbuki üç gün telefonlarıma çıkmamışlardı. En somut olay bu herhalde. Onun dışında gayet bakkala ekmek almaya falan gidiyorum evde.

-Binlerce kişi, seni görmese de sesini duydu. TRT Haber’de Sosyal Medya adlı programa
telefonla bağlandıktan sonra nasıl tepkiler aldın?

Değişik bir deneyim oldu benim için o programa bağlanmak. Çalışmadığım yerden sordular, hoş çalıştığım bir yer de yoktu gerçi... Çok tatlısın falan diyen de oldu, sesindeki Frankofon etkisini hissettik diyen de oldu, Türkçeyi Fikirtepe'de mi öğrendin diyen de oldu. Normal ses işte herhangi bir tatlılığı ya da garipliği yok bana göre. 

-Dizüstü edebiyat serisinden kitabın çıkacak. Kitabın adı: “Sorun Bende Değil Sende” Nasıl bir kitap? Kısaca bahseder misin?

Benim yazarken çok eğlendiğim bir kitap oldu. Ağlaya ağlaya bitirdiğim ilişkileri, kahkahalar atarak anlattım. Çok Aşk-ı Memnu havasında bir cümle olacak ama "Aşkı arayan bir aşk hikayesi" benim kitabım da. Her kadın gibi ben de çok sevdim, ben de terkedildim, ben de aldatıldım, ve en sonunda ben de terk ettim, bunları anlattım kitapta.

-Twitlerinde herkes kendinden bir şeyler buluyor. Kitabını okuyanlar da “aaa ben de bunu yaşamıştım” diyecek mi?

Kesinlikle diyecekler, demeliler. Milyonlarca adam içerisinde o kadar öküzlerini bir tek ben buluyor olamam.

-Kadınlar özellikle okumalı bu kitabı diyorlar. Peki biz erkekler neden okumalıyız?

Onlara son derece normal gelen şeylerin bir kadına ne kadar büyük sorunlar yarattığını görmek için okumalılar. Kadın ve erkek beyni çok farklı çalışıyor, bu farklılığı çok net bir şekilde görebilirler kitapta. Bizim tarafımızdan bakmak için okuyabilirler, kendilerine tuttuğum bir ayna olarak görebilirler bu kitabı. Allah aşkına insan sevgilisini kurban bayramında mezbahaya götürür mü? Benimki götürdü işte. Böyle densizlikler yapmamaları için alıp okusunlar lütfen.

-Son olarak seni takip edenlere ne söylemek istersin? Röportaj konuğum olduğun için
teşekkürler.

Ben teşekkür ederim. 
Valla ne söyleyeyim yerlere çorapsız basmasınlar.

5 Yorum

  1. Bayılıyoruz pinkeeeeee. Kitabı ne zaman çıkıyor onu da sorsaymışsınız keşke.

    YanıtlaSil
  2. Kitap 1 hafta içinde çıkıyor. Tam bir tarih yok henüz. O yüzden sormadım.

    YanıtlaSil
  3. bu kızın aşkı memnu sevdası hiç bitmeyecek :)

    YanıtlaSil
  4. Aşk-ı Memnu unutulmazdı hakkaten:)

    YanıtlaSil
  5. dizide aşk-ı memnu, kitapta sorun bendeymiş =) ikisi de bittiğinde tüh dedirtiyor valla

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0