13 Şubat 2011 Pazar

Son günlerin moda mekanı: Eelence

  Dün gece doğum günümü nerede kutlasak ve eğlensek diye düşünürken İstanbul gece hayatını harekete geçiren son günlerin çok konuşulan mekanı "eelence" aklımıza geldi. 

İşletmeciliğini ünlü menajer Özgür Aras'ın yaptığı ve Pera Palas Otel'in tam karşısında bulunan mekan, bildiğiniz gibi kısa sürede en moda mekan haline geldi. Gazetelerde okuya okuya ve mekanın twitter  hesabında ünlü misafirlerin orada olduğunu göre göre herkes gaza gelmişti bence. Öyle ki tüm gece, mekanın önünde uzun kuyruklar oluşmuştu. Biz saat 23:00'e doğru ablamla mekana gittiğimizde şanslı gruptandık ve erken gittiğimiz için içeri sorunsuz girdik. 5-6 kişilik grupsanız, erken gitseniz bile içeri alınmayabilirsiniz çünkü mekan çok dar ve belli saatten sonra ünlü değilseniz eelence'ye giremezsiniz. Giriş ücreti kişi başı 25 TL (1 içki dahil) ödedik. 

Eelence'de sadece Türkçe pop var ve ağırlıklı olarak 90'lar çalıyor. Pop müziğin büyük ivme yakaladığı 90'lara geri dönüp; Burak Kut, İzel ve Of Aman Nalan nostaljisiyle coşabilir, Hande Yener'den  "Yalanın Batsın" eşliğinde dans ederek o yılların sade altyapılı ve şimdilerde daha anlamlı şarkı sözlerine kalabalıkla birlikte eşlik edebilirsiniz. İlerleyen saatlerde günümüz pop şarkılarını da çalan Dj Mert Can'ın playlisti sürprizlerle dolu. 


Tıkış tıkış mekanda eğlenemem diyorsanız eelence size göre değil. İğne atsanız yere düşmez. İçeride sürekli bir trafik var. Sürekli yürüyen birilerine yol vermek zorundasınız. Belki de kalabalık ve sıkışık olması burayı eğlenceli kılıyordur. Ortam samimi. Bir anda kendinizi ünlü bir yüzle karşılıklı dans ederken bulabilirsiniz. 

Duvarları Yonca Evcimik, Ajda Pekkan ve Tarkan gibi pop müzikte devrim yapmış isimlerin fotoğrafları süslüyor. Mekanın patronu Özgür Aras, girişteki köşesinde arkadaşlarıyla eğleniyor ve ortamın nabzını tutuyor. Eelence'de hayranın olduğunuz şarkıcıyı ya da oyuncuyu görme ihtimaliniz çok yüksek tabi ki ama herkes müziğe kendini kaptırdığı için kimse kimseyi umursamıyor, hele bazen dans ederken aşırı kalabalıkta tanımadığınız insanlarla arkadaş gibi oluyorsunuz. Zaten mekan popüler olunca tanıdık birilerini görmek de kaçınılmaz oluyor. Biz daha girişte akrabamız kuzenlerden birini gördük. Hani sözleşip anlaşsak böyle denk gelemezdik.

Eelence Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri 23.30-04.00 arası açık. Türkçe şarkılar eşliğinde, çok büyük olmayan alanda tanıdık yüzler görmek ve kalabalıkla iç içe dans etmek isterseniz doğru adres "eelence".

1 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0