9 Eylül 2011 Cuma

Stars Of İstanbul Açılış Gecesi’nden Notlar…

  Yıldızlar şehre iniyor! İstanbul'un ev sahipliğinde, en geniş kentsel sanat ve sosyal sorumluluk projesi Stars Of İstanbul ile 9-14 yaş arası okul dışı kalmış binlerce çocuğun eğitimine  katkıda bulunulacak. UNICEF ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen bu projeden kısaca bahsedeyim:

  Endüstri tasarımcısı Aziz Sarıyer’in hazırladığı 1.80 yüksekliğindeki dev yıldızları katılımcı firmalar satın aldı ve sanatçılar da bu yıldızları renklendirerek projeye destek verdiler.

                                                 Bu yıldızı Günseli Kato tasarlamış. (ATASAY)

Tüm yıldızlar, şehrin belli başlı noktalarında Eylül ile Kasım ayları arasında, 3 ay boyunca görülecek. İstanbul adeta açık hava müzesine dönüşecek. Birçok önemli marka yıldızlardan satın almış. Böylelikle çocuklara yardımın yanında markalar kendi reklamlarını da yapmış olacaklar.

8 Eylül 2011, Perşembe akşamı Harbiye’de bulunan Istanbul Kongre Merkezi’nin terasında tüm yıldızların birarada görülebileceği bir açılış gecesi düzenlendi. Ben de bu özel geceye davetliydim ve tasarlanan yıldızları şehre  inmeden  davetlilerle birlikte herkesten önce görmüş oldum.

 Sergide yıldızlar arasında gezindim ve bol bol fotoğraf çektim. Arzu Kaprol'un tasarladığı yıldızla poz verdim. (bkz. en üstteki fotoğraf)

  Davete trafik nedeniyle biraz geciktim ve açılışta sahne alan Gülşen'i ve UNICEF için bestelediği sürpriz şarkısını dinleme fırsatını kaçırdım maalesef. 

Sibel Can satın aldığı yıldız için Zeki Müren ve Belgin Doruk'lu tasarım yaptırmış.

 En beğendiğim tasarımlardan. Özellikle yıldızın arkasından sarkan meyveler süper gözüküyordu. Bu yıldızı Derya Baykal ve kızı Derya Şensoy tasarlamış. (Meyve Suyu Endüstrisi Derneği)

Yapılan ilk yıldız GS Spor Kulübü tarafından satın alınmış. Karikaturist Erdil Yaşaroğlu yıldızı ters çevirip aslan formunda tasarlamış. En yaratıcı tasarım olarak da onu seçiyorum!


Aralarında Aşkın Nur Yengi, Ayşe Kulin,  Mehmet Turgut, Gökhan Özen, Ayşe Arman, Tuba Büyüküstün,  Demet-İbrahim Kutluay, Cemil İpekçi, Ebru Akel, Kenan Doğulu, Nurgül Yeşilçay ve Türkan Şoray’ın da bulunduğu pek çok ünlü isim bu projeye destek oldu.
 Böyle güzel projelerin sürekli olması ve yayılması dileğiyle...

1 Yorum

  1. zeki müren ve belgin doruklu tasarım harika,çok güzel düşünülmüş sibel hanıma teşekkürler.

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0