14 Nisan 2013 Pazar

Türkiye Müzik Ödülleri Notları



Bu yıl 19. kez düzenlenen 'Kral Müzik Ödülleri' içeriği kapsamına sığmayınca 'Türkiye Müzik Ödülleri' adını aldı. Peki adı değişince neler oldu? 

-Bizim ülkede herşey çok abartılır. 'En iyi tören', 'herkesin beklediği dakikalar', 'muhteşem performans'. Aslında gerçek şudur: 'Yine sıkıcı bir tören', 'törenin sonuna kadar duramamak' ve 'baştan sona playback'.

Kokteyl alanından detaylar:


-Videoda gördüğünüz gibi sponsor 'albeni' kokteyl alanına kurduğu çikolata şelaleleri ve  yanındaki çikolataya bulanmış çilek ikramlarıyla benden tam puan aldı.

-Bu seneki katılımcı profili de ilginçti. Balık gibi dar uzun elbiseler ve açık dekolteler giyen kadınlar arasında üstü başı tamamen kapalı gelenler de vardı. Tam bir mozaik olmuştu. 

-Nuri Alço, Salih Güney gibi Türk sinemasının ünlü aktörleri de törendeydi. (bkz. video) Esra-Ceyda Kardeşler ve manken Nilay Dorsa yine ilginç kıyafetler giymişlerdi. En farklısı ve en başarılısı Yonca Evcimik'in kaset bantlarıyla kaplı mini elbisesiydi. 

Organizasyondaki kusurlar:

-Tören girişindeki sistemi beğendim. Davetiyelerdeki altın, gümüş, mavi kategoriler ve ülker albeni davetlilerinin giriş yapacağı kapılar ayrı ayrı belirlenmişti. Fakat sonrasında kokteyl alanından tören salonuna geçişte çoğunluk kategorisini umursamadan istediği yere oturdu bence. Çünkü canlı yayın başladığında salonun büyük kısmı ayaktaydı ve gelenler oturacak yer arıyordu.

-'Müzik' temalı bir törende salonda müziğin sesi çok kısıktı. Muraz Boz'un gecenin başında söylediği yeni single parçasını zor duyduk. Sanki radyo açılmış bir yerde de sesi geliyor gibiydi. Neyse ki Nilüfer'in düetlerinin başladığı sıralarda biraz ses açıldı da enerjimiz yerine geldi. 

Kısa Kısa...

-Sertab Erener gecede eski yeni şarkılarını söyledi. Aynı anda kıyafetlerini de değiştiriyordu. Herkesin bir ayrılığı vardır ya 'iyileşiyorum' parçası da  anlattığı hikayeyle bünyelere ilaç gibi güzel olmuş. 

-Ödüllerin hepsi adaletli dağıldı ve hakeden isimlere gitti. Örneğin yılın şarkısı 'Türkan'. Daha önce yazmıştım burada.  Bir tek en iyi dizi müziği bence 'kayıp şehir'  olmalıydı. 

En etkileyici anlar

-Halil Sezai, Müslüm Gürses'in şarkısını söylediği sırada, Muhterem Nur göz yaşlarıyla onu dinledi.

-Orhan Gencebay'ın 'kardeşlik için, barış için...' sözlerinden çok, Kayahan'ın Atatürk ve silah arkadaşlarına selamı tüm salonu etkiledi ve onu ayakta alkışladık.

Korku filmi tadında

Gecenin en başında:
İstanbul Kongre Merkezi girişinde 'Bülent Hanım buraya bakııın' diye gazeteciler önümde koşturuyordu. Sonradan gördüm meğerse Bülent Ersoy, makyajsız haliyle arkamdan geçiyormuş:)


Sonuç olarak, tören abartıldığı gibi olmadı. Bana sönük geldi.
Sanki sanatçılar danslı sahne şovu yapıyorlar da  tüm şarkılar playback. 
Tarkan, Ajda Pekkan ya da İbrahim Tatlıses törende olsa kesin daha renkli geçerdi. 


Gecenin tüm detayları: http://www.ntvmsnbc.com/id/25435402/


0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0