9 Temmuz 2013 Salı

En Rahat Plaj Kitapları

Onları çoğu zaman gittiğim partilerde ev sahibi ya da davetli olarak görüyorum. Gece hayatının en bilinen simaları onlar.
 Ülkemizdeki sıradışı yaşamlara, gece hayatına ve ilişkilere dair meraklarınız varsa onların bu yaz çıkardıkları kitapları alın okuyun. 

Yazdıkları şeyler; anlık eğlencelik, hemen okuyup bitirmelik, edebi tavrı hiç yok gibi hafif, sansasyonu ağır, popüler kültüre ayna tutan hikayeler.

Hayvan: HT magazin köşe yazarı Oben Budak'ın 'Falan Filan' adlı kitabının devamı niteliğinde olan 'Hayvan' tam plajlık. Aslında bildiğimiz kadın-erkek ilişkilerindeki doyumsuzluğa dikkat çekiyor diyebiliriz.  Bir önceki kitabını 'Bige' adlı karakterin ağzından yazan Budak, şimdi de olayları çapkın 'Cemal' karakteri üzerinden anlatıyor. Kitapta bölüm sonlarında karakterlerin illüstrasyonları var. Sıkılmadan okunur. 


Ev Sahibi: Hürriyet Kelebek yazarlarından Onur Baştürk 'Uydurukçu' adlı ilk kitabından sonra şimdi de 'Ev Sahibi' adlı romanıyla karşımızda. Konusuna gelirsek; Selma ve Sırma adlı zıt karakterli iki hostesin  başlarından geçen olaylar anlatılıyor. Kitaptaki kadınlar genellikle pilates ve meditasyon gibi lüks şehir hayatı hobilerini benimsemişler. Şamdan, Anjelique gibi belli mekanlara takılıyorlar.   
Bir önceki kitabında anlattığı hikayelerin karakterlerini  son bölümde bir partide bir araya getiren Baştürk, bu sefer iç içe geçen olay kurgularına ve hafif sprituel olaylara yoğunlaşmış. Ana fikir olarak hayatta her insanın bir kapı olduğunu anlatıyor.

Siz Uyurken: HT Magazin yazarlarından Esin Övet gece aleminin kara kutusu olmuş artık. Bu kitaplar içerisinde en dobra anlatım onunkindeydi. Karşınızda oturup konuşuyor gibi yazmış yani olaydan olaya atlıyor. Kitapta 12 hikaye olduğu belirtilmiş ama sanki daha yazacakmış da kısa kesip bırakmış gibi geldi. Biz uyurken ne çok şey oluyor. O yazmayıp konuşsa ve hiç susmasa merakla dinletir. 

Üç kitapta da...
-Yer yer komik ve eğlenceli tespitler var. Hepsi etrafındaklerin ve kendi yaşadığı olayların harmanlamasını yapmış.
-Hepsinde illaki bir seks partisi, bar ya da gay muhabbeti var. 
-Maddi durumlar iyi olsa da ikili ilişkilerde herkes doyumsuz ve mutsuz. Aldatma olayı sıradanlaşmış. 
-Bu toplumun bir yapısı olacak ki genellikle kadınlar mağdur. Özellikle Esin Övet hemcinslerini acımasızca eleştirmekten çekinmiyor. 

Bu kitapları okurken eğlendim. Kendim de gözlemci ve meraklı olduğumdan anlatılanlara çok şaşırdığımı söyleyemem. Daha da şaşırtacaklarını umduğum bir sonraki adımı bekliyorum. 

NOT: Ayşe Özyılmazel'in ilk kitabı 1 hafta içerisinde çıkarıyormuş. 
Onu beklemedim  artık üzgünüm. 

1 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0