19 Temmuz 2013 Cuma

Mirkelam'ın yeni albümü geliyor!


Pop müziğin farklı ve sevilen ismi Mirkelam, yeni albümü "Denizin Arka Yüzü"nü tanıttı. Hürriyet bumerang ekibinin bir yarışmayla organize ettiği albüm tanıtımına ben de davet edildim. 
Galata Sae Eğitim Enstitüsü'nde gerçekleşen etkinlikte Mirkelam bize baştan sona hem yeni şarkılarını dinletti, hem de bizimle uzun uzun sohbet etti. 

Önemli müzik yazarları ve gazetecilerden sonra yepyeni şarkıları ilk dinleyenlerden olmak güzeldi.

Anılar...
Satış rekorları kıran bir ilk albüm. Yıllar geçti ama hala unutulmaz ; kareli pantolonla sokaklarda koşan uzun favorili adam. İlk albümünü yıllar önce (1995) İskender Paydaş'la birlikte hazırlayan Mirkelam, biz blogger'larla olan sohbetinde radyoculuk yaptığı yıllarda Tarkan'la olan ilk karşılaşması ve Burak Kut'un ilk albümünde üç şarkısıyla yer alması gibi pek bilinmeyen anıları anlattı. 

İlk yorumlar...
"Denizin Arka Yüzü" müzikal tadında bir albüm olmuş. Mirkelam'ın ilerde böyle bir proje yapmak istediğini de belirtelim. Her şarkıda bir hikaye anlatıyor, dinleyince anlayacaksınız yani hep bir derinlik var sözlerde, duygular yoğun. Başta yavaş tempolu parçalar var ama albümün ikinci yarısında ritmler daha da hareketlenip coşuyor diyebilirim. İlginç ve dile dolanan sözler ağırlıkta. 'İstanbul', 'Beyoğlu' gibi sözlerin geçtiği çok enerjik bir parça var aklımda mesela. En son parçanın adı 'ambulans' zaten siz düşünün içeriğini. 'Artık 40 yaşıma geldim' gibi sözler söylese de bence Mirkelam her zamanki yüksek enerjisini koruyor, müziğini çağa uydurup ülke standartlarının üstünde özgün işler yapıyor. 

Albüm hakkında
Ağustos başında çıkacak bu albümü için bir süredir Büyük Ada'da yaşayan Mirkelam, arada herkesin böyle molalar vermesi gerektiğinden bahsetti. Şarkıların düzenlemesi Belçika'da yapılmış. Hadise'nin Stir me up'ını hazırlayan Belçikalı bir aranjörle çalışmışlar. Alt yapılar gerçekten iyi.  Başta da dediğim gibi çoğu şarkı dillere dolanacak türden. 

*Geçen yıl bumerang ödül töreninde Mirkelam'ı canlı dinlemiştik.


1 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0