2 Nisan 2014 Çarşamba

AVM Gençliği

Çocukluğu sokaklarda değil de sitede geçen biri olarak, gençliğim şehir içinde ve çoğunlukla AVM havası alarak geçiyor. Her yere metro yapıp hepsini birbirine ve ardından yeni açılan alışveriş merkezlerine bağlıyorlar. 

Anadolu yakası da geçtiğimiz ay yeni bir AVM'ye kavuştu. Adı 'Akasya'. İstinye park havasında, lüks markalarıyla Zorlu Center ile yarışacak, Nautilus, Optimum ve Cevahir gibi rakiplerini kalitesi ve büyüklüğü sollayacak bir alışveriş merkezi. 



Uzunçayır metrobüs durağına yakın tam merkezi bir yerde. İlk incelememde biraz karışık geldi çünkü yemek yerleri ve lüks mağazaların hepsi karmaşık dağılmış. Sanırım her katta soluk alınsın diye bir yeme-içme yeri özellikle konuldu. Kimisi alt katta, kimisi üstlerde. En alt katta tam merkezde yine dev starbucks, onun harici midpoint, mado gibi yeme içme yerleri var. Çocuklar için de kidzania diye bir eğlence merkezi yapmışlar. Girişte maket uçak var. Gökyüzüne yükselen binayı (bkz.solda) her sabah gördüğümde düşünüyorum; 'alın size AVM' der gibi bir şekli var sanki hareket çeker gibi afedersiniz. 



Bir etkinlik kapsamında Ataşehir Brandium'a New York Fries yemeğe gittim. Kanada'nın ünlü patates markası ülkemize geldi ama biraz uzak bir yere. 

Yolunuz Ataşehir'e düşerse uğrayın çünkü patatesleri çok güzel. Diğer fast food'lardaki gibi donmuş ürünler değil, özel üretim ve günlük özel yağda kızartılan tarzda patatesler bunlar. Üzerine mantar, tavuk ya da köfte sosları dökebilirsiniz. Taze soğan, domates ve turşu gibi seçenekler de var. Patatesler sossuz da yenebilecek kadar hafif. Patates dışında doymazsanız hot dog seçeneği de var. 

Mekanist Gezgin & Guru Ekibi

O kadar çok yeme içme etkinliği oluyor ki etkinlikte tanıştığım bir çift anlattı. Bir fırsat sitesi 'Kurt Seyit ve Şura' için etkinlik düzenlemiş. Diziyi izleyen varsa evinde izler yani bunun için etkinlik oluşturup insanları çağırmaları çok enteresan geldi. Etkinliklerin de korsanı var yani.  Kendi internet sitelerinin reklamı için diziyi kullanmışlar. Bu daveti alan çift de şaşırmış ve etkinliğe gitmemişler. 

Ülkede AVM'ler dışında 'dizi' çılgınlığı var. Akşamları dizisini izleyen, gündüz kapalı AVM'lerde dolanan ve fast food yiyen insanlar. Siz onlardan olmayabilirsiniz ama halkın büyük çoğunluğu böyle. Bedensel ve zihinsel olarak sağlıksız bir durum. Şehir hayatı içerisinde de bundan kaçış zor ne yazıkki. 


5 Yorum

  1. Çocukluğum boş arazilerde arkadaşlarımla çeşit çeşit oyunlar oynayarak geçti. Sokak demek oyun demekti bize.
    Bu açıdan şanslıyım galiba. :)
    Ama gelin görün ki, şimdi arkadaşlarla avm'lerde buluşur, görüşür olduk.
    Avm'ler olmasın demek olmazda, bu kadar çok olunca da göze batıyorlar açıkcası. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şanslıymışsın ama şimdiki ipad'li çocuklara sokak oyunlarından bahsetsen garip gelir:)

      Sil
    2. Onlarında oyunları bana garip geliyor, itiraf ediyorum. :)

      Sil
  2. Bu AVM çeşitliliğinin sonu nereye varır kestirmek zor fakat 80 avm nin de içindeki markalar aynı , yani bence çok saçma. Beton yığınlarına hapsedilen insanlar haline geldik , çok acı bir durum.
    Şu dizi seyretmek için insan çağıran site içinse aslında sevecen insanlar ama dizi olayı bana da çok saçma geldi, çağırıldım ve gitmedim. Neden tanımadığım insanlar ile 1,5 saat dizi izleyeyim ki ? Geçenlerde de Klozet markasının bir eventi vardı aynı yerde o da saçma , klozet yahu bu şampuan değil meyve suyu değil :) Neyse çok konuştum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorum için teşekkürler klozet gerçekten ilginçmiş:)

      Sil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0