15 Nisan 2014 Salı

Oyuncular burada takılıyor


Maçka G-Mall'daki Popup kafe'de ünlü oyuncular partiler yapıyor, dj setin başına geçip kendi listelerini çalıyorlar. Mekan zaten DOT Tiyatro'nun kafesi. Bir arkadaşımın dediği gibi 'filtrelenmiş bir kitle' gidiyor bu partilere. Hatırlarsınız daha önce Muhteşem Yüzyıl dizisi oyuncularının akın ettiği #egeislektugrultulek partisini yazmıştım. (bkz. burada)

Geçtiğimiz cuma gecesi de sevilen oyuncular Enis Arıkan ve Şebnem Bozoklu Pin-Up Atari geceleri kapsamında dj setinin başına geçip kendi listelerini çaldılar. Partiye biraz geç katıldım ama hemen ortama ısındım. Dışarıdan bakıldığında mekanın camlarından içeride dans eden hayli kalabalık kitleyi görmek biraz ürkütüyor ama içeri girince hemen ortama alışıyorsunuz. 

Gecede Ezgi Mola, Serkan Altunorak ve Ozan Güven gibi birçok oyuncu vardı. İlerleyen saatlerde türkçe pop şarkılara da geçiş yaptılar, iyi oldu. Belli saatten sonra barda bira kalmamıştı yani düşünün ilgiyi:)

Tiyatro tavsiyesi 'Garaj'

Partide onları görmüşken aklıma geldi. Enis Arıkan ve Güven Murat Akpınar'ın oynadığı 'Garaj' adlı tiyatro oyununu mutlaka izlemelisiniz. Fındıklı'daki Craft Tiyatro'da sahneleniyor. Mart ayında izlemiştim. Enis Arıkan canlandığı trans karakterde o kadar iyi ki oyuna gitmeden önce neden bu kadar konuşulduğunu izleyince anladım. Afife Jale Ödülleri'nde adaymış sanırım bence kazanabilir. Güven Murat Akpınar da aynı şekilde çok başarılıydı. 

Oyun, garaj dekorunda, Craft'ın terasında ufak oda gibi bir yerde oynanıyor. Oyunu en önde izlemek çok keyifliydi. Oyunda mesela karakterin sıktığı parfümün ya da yediği meyvenin kokusu direkt bana geliyor, olaylar tepkiler önümde yaşanıyor. Fazlasıyla gerçek yani. Ülkede bu tarz oyunlarla çıta yükseliyor, tiyatronun seyircisi artıyor bence.  




0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0