22 Nisan 2014 Salı

Organik bir yemek daveti


Geçenlerde bir yerde okudum. İnsanların güzel görünme tutkusuna paralel olarak 3 sektör altın çağını yaşıyormuş. 1-Estetik Cerrahi, 2-Spor Kulüpleri ve 3-Sağlıklı Beslenme 

Bugün bahsedeceğim konu üçüncü maddeyle ilgili. Size anlatacağım yer; ilk olarak Belçikalı bir şefin elinden çıkan taze ekmek fırını, şimdi Türkiye'de ve dünyada şubeleri olan bir restoran zinciri 'Le Pain Quotidien'.

Telaffuzuna yani nasıl okunduğuna kasmadığım ama organik ekmekleri, tatlıları ve popüler kahvaltılıklarıyla sağlıklı beslenme tutkunlarının gözdesi bir yer burası. 

Biliyorsunuz günümüzde organik ürünlere ilgi arttı. Le Pain Quotidien'de tamamı organik un ile hazırlanan ekmekler, satın almak için de raflarda kavanozlarda reçeller ve sürülebilir çikolatalar bulabilirsiniz. 


Dün akşam bir grup mekanist gezgin & guru'su olarak mekanın Suadiye şubesine gittik. Başlangıçta bize enginar sipesiyalleri sunacaklarını duyunca pek doyurucu bir etkinlik olmayacağını düşünmüştüm ama sonradan yanıldığımı anladım. Genelde yemekle ekmek falan çok tüketmediğim için yani 'sebze yemeğiyle doymam' mantığındaydım. 


Başlangıç olarak fırınlanmış enginar tartine ve klasik bezelyeli enginarı birlikte aldık. 
Akdeniz tabağında ise humus ve patlıcan ezmesi gibi tatlar denedim. Tabakta gördüğünüz Kinoa denen tahıl türü de ne faydalıymış. İnternette bir bakın, faydalarını saymakla bitirememişler. Dış görünüşü pilav gibi ama ıspanak gibi sebzelerle aynı familyadanmış. 


Ana yemek olarak alfredo soslu tavuk önerildiği için ondan yedim. 'Free range' denilen hormonsuz yemlerle beslenen özel tavukmuş yani gayet sağlıklı. 


İçecek olarak 'en popüler' dedikleri için baharatlı elma suyu içtim ama çok tatlı geldi. Baharat da olduğu için bana hastayken yapılan bol baharat katkılı ıhlamur tadını hatırlattı ama yine de güzeldi. 


Çilekli tart, kahveli ekler ve browni ile kapanışı yaptık. Yanında da latte içtim. 

Le Pain Quotidien'de kahvaltı saatleri meşhurmuş. Normalde müşteri kitlesi kilosuna ve sağlığına dikkat eden, özellikle kadınlardan oluşuyor. 

Buranın güzelliği herhalde yemeği yedikten sonra insanda 'ay ne çok yedim' pişmanlığı değil de 'sağlıklı bir yemek' yedim hissi vermesi. Başta da dediğim gibi günümüz şehirli insanının temel takıntısı 'sağlıklı yaşam'. Le Pain Quotidien de sizlere bunu sunuyor. Kanyon, İstinye Park, Buyaka gibi AVM'lerde de şubesi var. 

Ana yemek olarak kinoa risotto ve çörekotlu somon tercih eden blogger gezentianne'nin yazısını da buradan okuyabilirsiniz. 







0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0