7 Mayıs 2014 Çarşamba

Askerlik durumum belli oldu


Yurt dışında olduğundan beni sadece sosyal medyadan takip eden eski okul arkadaşım geçenlerde whatsapp'tan bana yazmış. 'şaaşalı hayatın nasıl gidiyor?' Ben de  cevap attım 'ASKERE GİDİYORUM'!

NASIL KARAR VERDİM?

Geçtiğimiz şubat ayında Grand Tarabya Oteli'nde konaklarken sabah saatlerinde resepsiyondan odamı aradılar. Ben spa bölümünden haber beklerken 'emniyetten polisler geldi' diye uykumdan uyandırıldım. Uyku sersemi 'acaba bir suç mu işledim?' diye kendimi sorgularken resepsiyonist; 'sanırım askerlik ile ilgili bir durum varmış' dedi. 

Sonrasında polisler güle oynaya odama çıktı -gayet neşeliydiler- ve bana kapı önünde '15 gün içinde askerlik şubesine gideceğime dair' bir kağıt imzattılar. Giderken 'artık bir bahane uydurursun' dediler. 

Bir hafta sonra Üsküdar Askerlik Şubesi'ne gittim ve bir bahanem olmadığını söyledim. Bana bir sürü soru sorup kağıt imzalattılar. En sonunda da mart ayında bir okula kaydolmazsam 25 Nisan'da e-devlet'ten askerlik sonucuma bakabileceğimi söylediler. 


Tarih 25 nisan 2014 - Mediasa Ofiste e-devlet'ten askerlik durumuma bakarken


Yukarıda izlediğiniz görüntüden sonra bilgisayardan sonucun çıktısını alıp hemen istifa dilekçemi yazdım. 2 yıldan beri çalıştığım Demet Sabancı Çetindoğan'ın sahibi olduğu World Travel Channel'daki işimi nisan ayı sonunda bıraktım. İlk kez bir iş yerinden istifa etme deneyimi yaşadım. Herkese 'veda' maili attım, tabi öncesinde tek tek birebir vedalaştım. Artık eviniz gibi olan bir iş ortamını bırakınca her türlü üzücü oluyor yani biraz duygulandım. 

Bana şubede sormuşlardı 'kısa dönem' isterim demiştim ama yedek subay oldum yani 12 ay askerlik çıktı şansıma. (Bilmeyenler için yazayım tam 4 yıl okudum endüstri mühendisliği bitirdim)

ŞİMDİ NE OLACAK?

Askerlik görevime başlamak üzere bu sabah saatlerinde Tuzla Piyade Okulu Komutanlığı'na teslim olacağım. En üstteki fotoğrafta görüyorsunuz saçları kestirdik. Zeyna da aynı gün uzayan tüylerini kestirdi.

 Bu ülkede belli yaşa gelen bir erkek, askerlik görevi nedeni ile rahat olamıyor. Hep bir engel. Bir bahanen yoksa gitmek zorundasın ya da gelen cezaları ödeyeceksin. Ben 2011'de üniversiteden mezun oldum ve artık zaman gelmişti. Hep bakaya (yoklama kaçağı) durumundaki birini nasıl yakalarlar? diye merak ederdim. Tarabya'daki otelde öğrendim.  

Bana şans dileyin, en kısa zamanda geri döneceğim!
Her hafta gittiğim yemek davetleri ve partiler geride kaldı. Bir süre pause tuşuna basıyor ve başka bir aleme gidiyorum. Umarım 'rahat' bir askerlik geçirim:)

instagram.com/rahatyazar

Mail: rahatyazar@gmail.com 

2 Yorum

  1. Hadi hayırlısı. İnşaallah rahat geçer askerliğiniz.
    Hayırlı teskereler dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Güle güle git, güle güle gel. Her şey senin için iyi olur inşallah. Hayırlı tezkereler...

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0