18 Şubat 2009 Çarşamba

Azade'nin tersine dönen yaşamı


Kazandıklarıyla yetinmeyip,gelen kazançları da anında tüketen müsrif insanların sonu kötü oluyor.

Azade adında bir kadının hikayesini dinledim geçende.

Kadın zamanında ünlü heykeltraşlardan biriyle evlenmiş.Evlendiği adam ülkemizin önemli tesislerinde birçok sanatsal projeye imza atmış.Para içinde yüzmüşler.Boğaza karşı evde kirada da olsa senelerce oturmuşlar.İki tane de kızları olmuş.Kızlarını uzun zaman kolejde okutmuşlar.Koleji iki kız da zor bitirmiş.

Kızların lise hayatı sona ererken babaları da büyük bir krizin eşiğindeymiş.Adama eskisi gibi proje gelmiyormuş.Maddi sıkıntılar başlamış.Zamanında bolluk içinde yüzerlerken birden dibe vurmalarının da sebepleri var tabi.Bu sebebin temelinde yatan isim "Azade"

Azade'nin burun,basen,ayak vb. estetik masrafları...Kızların kıyafeti,seyahati...Bizim helkeltraşta paralar tükenmiş.Ailece tasarrufa gitme kararı almışlar.

Tasarrufa gitseler de bir işe yaramamış.Evin kirasını bile zamanında ödeyemez olmuşlar.

Maddi sıkıntılar bir yana bu çiftin özel hayatlarında da sorunlar yaşadıkları konuşuluyordu.Heykeltraş, karısı Azade hanımı aldatıyormuş.Hem de atölyesindeki asistanı genç mimar kızla!

Kısa zamanda evlilikleri boşanma ile sonuçlanmış.Kirada oturdukları boğaz manzaralı evden çıkmışlar.Azade annesinin zemin kattaki evine yerleşmiş.Manzaralı evden sonra yeni yuvaları onları memnun etmemiş.Yeni evleri dar bir sokağın içinde.Üstelik evin pencereleri boğaza değil,caddeden geçenlerin sadece ayaklarını görebildikleri kaldırıma bakıyormuş.

Bugüne kadar sayısız estetik operasyon geçiren Azade,bir gün karda yürürken düşüp kalça kemiğini kırmış.Aylarca bastonla yürümüş.Bu son kaza,yaşadıkları acı günlere tuz biber ekmiş.

Kızlar eski oturdukları evi özlemiş.O gösterişli ev ve eski bol harcamalı günler geride kaldı.Bu son duruma alışmaları biraz zaman alacak.

Kırılan kalça kemiği tam iyileşmese de Azade eskisi gibi yürüyebiliyormuş ve bunun üzerine "Artık bir işte çalışmalıyım..." demiş.Tüm arkadaşlarını aramış,ama kimse ona iş vermemiş.Evinde hayatı boyunca yemek yapmamış kadına kim iş versin!

Heykeltraş işleri kötü gitmesine rağmen,boşandıktan sonra Azade'ye her ay düzenli para yollamaya başlamış.Asistanından ayrılmış. (şu an başkasıyla...) İşinde eski başarılı günlerine geri dönmenin hayalini kuruyor.

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0