8 Şubat 2009 Pazar

takintili insanlar üzerine...


Her insanın huy edindiği garip davranışları vardır.Kimininki stresten oluşur,kimininki doğuştan gelir.Bahsettiğim davranışlar:takıntı derecesindeki huylarımız.

Bizim akrabalarda biri var mesela,tıkırtı saydığımız seslerden bile rahatsız oluyor.Karısına TV izlerken çerez(çekirdek vb. ses çıkaran yiyecekler) asla yedirtmez.Sırf çerez değil,kadın elma bile yiyemiyor kocasının yanında.

Annemin bir bayan arkadaşı var.Sürekli hediye veriyor anneme.Kadını her görüşünde ondan hediye almaktan yoruldu annem:) Meğer anneme hediye alan teyze şizofrenmiş.Kendisi ilaç içiyormuş.Ben görmedim ama çok düzgün bir insanmış.Duyduğuma göre kadın birkaç dil biliyor.Eski bir sanatçı aynı zamanda.Hastalıklı bir hali de yokmuş.(sürekli hediye alması dışında)
Evinde de bir tiyatro sahnesi varmış.(garip birşey tabi)


Yerdeki fayanslara baktınız mı hiç?Sokakta,evde yerdeki taşlara dikkat ettiniz mi?.Kare şeklindeki taşlar,mermerler...İki taş arasındaki çizgiye basmama takıntısı yüzünden tedavi görenler var.Öyle birini gördüm.Komik bulanlar da oluyor bu durumu.Düşünsenize,önünüzde sek sek oynar gibi bir ileri bir geri gidiyor biri.Eğer çizgiye basarsa geri adım atıyor ve durup,tekrar baştan başlıyor taşların üstünden yürümeye.Bu takıntı,kişinin yaşamını kısıtlama derecesinde olursa,hastalık oluyor.Normalde çoğumuz yolda yürürken,oyun gibi taşlardaki çizgilere basmadan yürümeyi denemişizdir.Hastalık boyutuna gelebileceğini ben de sonradan öğrendim.

(Ali Porazoğlu'nun "tak tak takıntı" adlı oyununda böyle takıntılar anlatılıyormuş.İzleyenler bana anlatmıştı bu oyunu.)

Ayakkabı takıntısı olanlar var.Yüzlerce ayakkabısı varken gidip tekrar ayakkabı alanlar.(bu huy çoğu ünlümüzde varmış.)

En çok bilinen de titizlik takıntısı.Bir yere dokunup sonra defalarca elini yıkayan insanlar...

Mekana sağ ayakla girmek,iltifat alınca "arkanı kaşı.."denilmesi,"allah korusun" deyip tahtaya 3 kere vurmak da batıl inancın verdiği takıntılardır.

Bunlar çoğumuzda var biliyorum.Hepimizin vardır takıntıları.Bu zor hayat koşullarında bir şeye kafayı takmamak mümkün değil ki...


foto:inmagine.com

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0