27 Şubat 2009 Cuma

reklamda oynamak


Salı günü cep telefonuma bir mesaj geldi." X ajansı, .... adresinde bir iş,yabancı bir yönetmenin işi mutlaka gidin!"

Beni geçtiğimiz senelerde, bir olay vesilesiyle tanınmış reklam-cast ajanslarından birine kaydetmişlerdi.Arada reklam işleri için çağırılıyorum.Tabiki her çağırıldığımda gidemiyorum.

Başlarda annem "derslerin etkileniyor,bulaşma bu işlere.." falan dediyse de boş vakitlerimde şansımı denemeye gidiyorum.İlk fotoğraf çekimine annemle gitmiştim.Bu senekine kendim gittim.

Çarşamba günü,salı günkü telefon mesajına uyarak Mecidiyeköydeki belirtilen adrese gittim.

Otobüsten indiğimde bir bayan bana gideceğim yeri gösterdi.Onla beraber adreste belirtilen sokağa kadar yürüdük.Sonra ondan ayrılıp binanın yerini bir bakkala sordum.Bakkaldaki adam da dedi: "Bugün ne var o dediğin yerde?Belki 100 kişi bugün bana orayı sordu!"

Gittiğim yer o kadar kalabalıktı ki saatlerce beklemem gerekiyordu.İsmimi yazdırdım.Ad-soyad-boy-yaş-kilo bilgileri alındı.(Daha önce gelen işlerde de aynı aşamalardan geçtiğim için tecrübeliydim.)

Bekleyenlerle konuşarak zamanın nasıl geçtiğini anlamadım.İnsanlar koşarak gelmiş.(Mesajda "yabancı yönetmenin işi,mutlaka gidin!" yazısını görenler gaza geldi herhalde.) Küçücük çocuklar, hatta yaşlı amcalar,ben gibi onlarca genç belirtilen reklamda yer alabilmek için gelmişti.

Bir gençle konuştum.Benden 3 yaş büyük.Daha önce katıldığı bir çekimden bahsetti.Gündüz başlayan dizi çekimi o kadar uzamış ki sabaha kadar beklemek zorunda kalmışlar.En sonunda birkaç arkadaşıyla beraber setten firar etmiş.Set ekibi arkalarından bağırmış,çağırmış ama çocuğun kaçmasına engel olamamışlar.Anlatan çocuk, bu firardan sonra çekimi tamamlanmadığı için ücret alamadığını söyledi.

Bu işleri ciddiye almamak lazım.Boş vakit eğlencesi işte.Daha önce de bir gofret reklamı, GSM firması reklamı ve bir diziden çağırılmıştım.Çoğuna gidemedim maalesef.Gittiklerim de tecrübe kazandırdı.Sonuçta bu işlerin nasıl yürüdüğü konusunda bilgim olmuş oldu.Herkesin sandığı kadar kolay değil.Onlarca kişi seçilip çağırılıyor,reklamda oynamaya hak kazanan ise birkaç kişi oluyor.Şu son reklamın hangi firmanın reklamı olduğunu yazmayacağım burda ama yönetmeni yabancıymış işte:)

Normalde sonucu belirsiz olayları insanlarla paylaşmayı sevmem ama bunu yazmak istedim.Olursa haberdar ederim sizi.Bana şans dileyin;)

foto:inmagine.com

13 Yorum

  1. ben olsam o kalabalığı görünce kaçardım, sen o aşamayı atlattıysan şansa ihtiyacın olmayacağı kesin ama yine de istedin kırmayalım; iyi şanslar..:)

    YanıtlaSil
  2. sağol.O aşamayı atlattım da diğer aşamaya geçebilecek miyim daha belli değil.

    YanıtlaSil
  3. Umarım oynarsın o reklam filminde.:)) Sonuçtan haberdar et:))

    YanıtlaSil
  4. sonuç belli olunca hangi reklam olduğunu söylemeni ümit ediyorum...

    YanıtlaSil
  5. tabiki belirsizlik kalkınca herşeyi yazacağım;)

    YanıtlaSil
  6. Bol şanslar!
    Bana banka reklamı gibi geldi ya, içimden öyle geçti. :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. sağol abraxas..banka değil ama o ayarda;)

    YanıtlaSil
  8. vuvv şanslar seninlen olsun.. reklamı da püsküüt,çikulata hani yemekle ilgili bi şeyler diye düşünüyorum biliyorum kesin yanılıyorum.

    YanıtlaSil
  9. bosun reklamı olabilir mi? bonus kafa diye tanıtmıştın da kendini bi ara sanırsam:)

    YanıtlaSil
  10. aslında benim de ilgimi çekmiştir bu çekimler filan, ama bazen tv de görüyorum da hiç bana göre değiil.

    YanıtlaSil
  11. Bu yazı için geç bir yorum oldu ama iyi ki kaçmışsın :) Dediğin gibi bir çekim sabah 08.00 da başlayıp gece 00.00 a kadar devam edebiliyor. Hem de sadece 15 dakikalık görüntü bölümü için. Tamam kameraların sağdan soldan uçuşup tepende bitmesi ve tv'de sinemada daha önce hayranı olduğun bir çok insanla aynı ortamda nefes almak süper ama bu sektörde diziler 30 dk - 1 saat arasına düşmedikçe benden tavsiye kaçmaya devam et :)

    YanıtlaSil
  12. olmadı galiba reklam işi bi daha bu konu hakkında post gelmediğine göre

    YanıtlaSil
  13. purple, okeylenenler arasındaydım. Son anda şirket başka ajansla anlaşınca benim iş yattı. Bu işler böyle ne olacağı belli olmuyor, garantisi yok...

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0