5 Mart 2009 Perşembe

esrarengiz nergis

Akrabalarımızdan biri blog yazarlığımı öğrendikten sonra felsefe kitaplarını okumamı önerdi.Bunun dışında bana Nergis adında bir kadının hikayesini anlattı.Bu hikayeyi dinlerken sonucu nereye varacak diye çok merak ettim.
Nergis,kocasıyla birlikte sıradan bir evlilik sürdürüyormuş.
Kocasının yoğun iş temposu ve içinde bulundukları zor hayat koşulları Nergis'i iyice bunaltmış.Komşularını da sevmiyormuş.Dostlarından da fayda göremez olmuş.Çıkarcı insanlardan zamanında çok darbe yemiş.
Kocasının işte olduğu bir gün Nergis çılgınca bir karar alıyor ve bavulunu toplayıp bir havaalanına gidiyor.Şansına en yakın saatte hangi uçak kalkıyorsa o uçağa atlayacak ve bilinmezliğe doğru yol alacakmış.Gideceği yeri hiç düşünmemiş.Havaalanına doğru giderken yolda bir köye ait tabela görmüş.Otobüsten inmiş.Havaalanına gitmekten vazgeçmiş.Dağ,bayır tırmanarak tabelada ismi yazan köye ulaşmış.Köyde kimseyi tanımıyormuş.Günlerce tanımadığı bir ailenin yanında misafir olarak kalmış.Misafir olduğu evdekiler Nergis'i çok sorgulamışlar."Kim bu kadın? Ne işi var burda?"
Kocası Nergis'i evde bulamayınca telaşlanmış.Yatağın üzerinde bir not bulmuş.

"...herşeyden çok bunaldım.Biraz kafa dinlemeye ihtiyacım var.Beni sakın arama,işlerini aksatma.İşlerin benden daha önemli biliyorum."

Nergis çok geçmeden misafir olduğu evden ayrılıp köyde kendine baraka tipi bir ev bulmuş.Televizyon,radyo,telefon gibi tüm kitle iletişim-haberleşme araçlarından arınmış.Kimseyle konuşmadan günlerce kendini düşünmüş,mumlar yakıp meditasyon yapmış.(nirvana'ya ulaşmak bu mu yoksa?)

Kalan paralarıyla da değişik ülkelere seyahat edecekmiş.Kocasına bıraktığı notun devamında,artık kendi için yaşayacağını,bugüne kadar çok fedakarlık yaptığını ama tükendiğini belirtmiş.
İlerleyen günlerde hayallerini birer birer gerçekleştirmeye başlamış.İlk olarak Hindistan'a gitmiş.Ordaki insanlar ve onların yaşayış şekillerinden çok etkilenmiş.Nergis,her akşam bana bu olayları anlatan akrabama mail atıyormuş.Gittiği yerleri,yaşadıklarını...
En son yolladığı mail:
"...hiç param kalmadı.Kaldığım otelin parasını ödeyemez haldeyim.Kocamı da arayamıyorum.Beni hayatından silmiş.Oteldekiler beni rehin aldı,parayı ödeyemediğimden otelden çıkış yapamıyorum,lütfen bana yardım et! Burdaki insanlar çok garip..."
Bu son attığı maili hangi ülkedeyken yazmış diye akrabama soramadım.Tek sorduğum soru;"Bu kadar ülkeye gidiyor,ya parası biterse ne yapar o zaman?"
Sorumun cevabı da Nergis'in attığı son mailde zaten.Kadının sonu ne olacak çok merak ediyorum.Akrabamı bir sonraki görüşümde sorarım artık.
Bu olayın benim blogumla ilgisi ne?Bana akrabam bunu niye anlattı?Cevabı şu;Nergis yaşadığı olayları hep yazmış.Hergün attığı mailler bile blog yazısı gibi.Bir yayıneviyle anlaşıp,yazdıklarını kitap haline getirmeyi planlıyormuş.Keşke blog açsaymış.Her gün yazacağı farklı ülkelerde yaşadığı trajik olaylar kesin büyük ilgi görürdü.
foto:inmagine.com

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0