30 Mart 2009 Pazartesi

en sevdiğim parti hangisi?


Dün hayatımda ilk kez oy kullandım. Şansıma oy veren parmaklara boya sürülmesi uygulaması da kalkmış.

Yardımcı olan da yoktu alanda. Görevlilere durmaksızın çay,poğaça ikram edilmesi dikkatimi çekti. ( Sırada beklerken mecburen onları izledim.) Sanki yıllardır oy veriyor gibi davranmamı beklediler ama son zarfa gelince afalladım. Zarf boş ve içine atacak oy pusulası yoktu. Meğerse sonuncu zarf muhtarlık seçimi içinmiş:) Ordaki kağıtlardan birini zarfın içine atmam gerekiyormuş ben de öyle yaptım.

Demokrasinin gereğini yerine getirdikten sonra ertesi gün öğrencilik görevimi yaparak okula geldim. (yani bugün)

Açıklanmayı bekleyen bir sınavın sonuçları okundu. Çoğumuz göçtük. Yalnız, "0" alacağım diye günlerce yırtındıktan sonra bugün en az 50 ya da 80-90 alanların notları okunduğu andaki hayret ifadeleri de görülmeye değerdi. Ben gayet netim. Ne tahmin edersem o çıkar. Sınavdan sonra "kötü geçti..." diyenler sınavdan önce de "yaa hiç çalışamadım biliyor musun?" demişlerdi. Böyle diyenler en iyi notları aldılar,susup oturdular...Mümkünse birdaha konuşmasınlar da komik olmasınlar:)

Nedense derece yapan tipler de genelde çok çalışmadıklarını söylerler(!)

Bu olaylar üniversitede yaşanıyor. Kendimi ilköğretimde sanıyorum bazen. Ortaokulda 4 alınca üzülürdüm. Lisede bazı derslerden 3 almak büyük sevinçken;üniversitede A,B,C,D,F notları ve "çan eğrisi" gibi kavramlarla tanıştık.

Kasmıyorum. Olağanüstü bir çabayla girmediğim bir okulu sadece bitirmek için okuyorum. Sonra bu ülkede ne olacağımız meçhul zaten...

4 Yorum

  1. ''ya hiç çalışamadım falan filan inter milan''diyen insanların işte böyle iyi not almalarına sinir olur dururum.yahu arkadaşım çalışmadın nasıl aldın?adam gibi de çalıştım diye neyi saklıyorsun?.. sinirliyim biraz bu konuda içimi döktüm ohh ve üniversitede de böyle insanların olmasına üzüldüm yazık.

    YanıtlaSil
  2. sincell dök içini rahatla:)
    böyle tipler her dönemde karşımıza çıkar...bende yazdım blogumda rahatım onlar zaten şu anda da ders çalışıyorlar eminim:)

    YanıtlaSil
  3. yaw benim 2.seçim ama muhtara ilk defa oy attım tuttum kağıdın üstüne de mühür bastım hahahaha

    YanıtlaSil
  4. bende ikinci kez oy kullandım ne güzel o sandık başlarında duranlardan biri olcaktım olamadım! kuzenimde eve bi geldi çantasından pideler ayranlar neler neler çıkmadı iyi bakıyolar valla

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0