22 Mart 2009 Pazar

burada olsa yüzüne söylerim(!)


"Kimsenin arkasından konuşmam." diyen yalan söyler.
"Herkes,kendi arkasından konuşulanları bilseydi kimsenin dostu olmazdı" diye bir söz var.Bence çok doğru bir söz.Bize en yakın olanlar,bizden en çok bahsedenlerdir.(Yani arkamızdan en çok konuşanlar!)
Bazıları dalga geçer gibi,bazılarıysa zevkle yapar bu işi...Konuştukları kişinin göremeyeceği ve duyamayacağı şekilde yapılır bu eylem.Bu eylemi yapanın fikirlerini karşısındakinin yüzüne söyleme cesareti yok demektir.
İyi veye kötü konuşulanları,mevzusu geçen kişiye anlatmak da 'laf taşımacılığı'na giriyor.Eğer lafı taşıyan kişi ortaya çıkarsa,söyleyenden çok taşıma görevini üstlenen tepki alıyor...
Kendi çevremden bir örnek: 2 canciğer arkadaşı tanıyorum.Bu iki arkadaşla ortak bir arkadaşımız daha var.İşte bu 3.şahıs,o 2 yakın arkadaştan birinin diğerini aslında hiç sevmediğini sırf kendi çıkarları uğruna kullandığını bana anlattı.Biri diğerini sürekli gizliden gizliye başkalarına kötülüyor ama yüzüne gülüyormuş.Bunu sonradan ben de farkettim ama şaşırmadım.
Arkadaş ortamında sürekli birilerinden bahsederiz.Eleştiri kılıfında dedikodu yaparız.Bir ton şey söyler ardından deriz:"Ben gerçi yüzüne de söyledim..."
İstediğimiz kadar konuşalım.Önemli olan ortalığı birbirine katmadan gizlice bu işi yapabilmek.
foto:inmagine.com

3 Yorum

  1. sanrım hkkında konuştuğum kişiye karşılaştığımda hakkında böyle böyle dedim demek beni dedikodu yapmış saymıyor mu ne? :)

    YanıtlaSil
  2. tabiki, yüzüne de söylüyorsan dedikodu olmaz seninki:)

    YanıtlaSil
  3. Hımm güzel bi konu..Arkasından konuşacağım insanlar yok etrafımda bu güzel..Ama olsaydı konuşurmuydum evet de işte yüzünede söylerim..Söylenmiycek bişeyse zaten oondan başkasına da söylemem..Hıhh benden dedikoducu olmaz :D

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0