3 Şubat 2009 Salı

melis ve yaşamı-10 "son perde"


Babası ile son yazı,kasabadaki yazlık evlerinde geçiren Melis, ailesine aynı filmi yeniden izletmişti.Bu filmi daha önceden de izleyen ailesi,çoğu davranışın sonucunda olacakları önceden kestirdiği için olaylara şaşırmıyordu.

Babası bir iş dolayısıyla İstanbul'a dönmüştü.Melis'i yazlıkta bıraktı.Melis'in babası,dönüşte bu yaz hiç tatil yapamayan karısını da yazlığa götürme kararı aldı.

Yazlığa geldiklerinde gördükleri manzaralar şok ediciydi..Babası bahçedeki motosikletini yerde devrilmiş olarak buldu.Bahçedeki görevli,Melis ve bir arkadaşını gece yerde motoru sürüklerken gördüğünü iddia etti.Neyse ki direksiyon kilidini açamadıklarından motoru çalıştıramamışlar.

O sırada eve giren anne de evi darmadağın buldu.Kocasının İstanbul'a gelmeden çamaşır makinasında bıraktığı havlular koltukların üstünde ıslak halde duruyordu.Koltuğa kurutulmadan atılan havlular, Melis'in açık ve dağınık bavulunu örtmek için kullandığı bir örtü vazifesi görmüştü.

Normalde düzgün,temiz bir kız olan Melis hiç iyi durumda değildi.Kendini iyice hırpalamıştı.Belki de yaşadığı pişmanlıkları hatırlayıp,"daha kötüsünü yapsam da birşey olmaz bana.." diyordu artık.

Bu manzarayı gören aile derhal İstanbul'a geri dönme kararı aldı.Kendi bavullarını bile açmadı hiçbiri.Burda baba da çok suçluydu.Normalde memleketinden ayrılamayan baba,kızını 1-2 gün yazlıkta tek bırakarak kızın daha kötü hale gelmesine neden olmuştu.Zaten en başta,psikolojisi iyi olmadığı için ege sahillerindeki işinde tutunamayan kızı,yazlıkta tekrar işe sokarak en büyük hatayı yapmıştı.Olayları sonuçlandırmak için karısını beklemişti sanki.

İstanbul'da Melis iyileşti.Yaz günü babasıylayken içmediği bir ilacı tekrar içmeye başladı.(Bar ortamı-azcık da olsa alkol ruh sağlını tamamen bozmuştu.)

Herşey için geç kalmış da olsalar sonuçta kızlarını kurtarmışlardı.

Elinde olmadan-istemeden-dengesiz davranışlarda bulunan Melis,ilaçlarla dengeyi bulsa da bir süre çalışmamaya karar verdi.

Geçmişte yaşananları konuşmama kararı aldılar.Eskileri deşmenin bir anlamı yoktu artık.Uzun süre(ege sahillerine gittiğinden beri) annesini görmeyen Melis de artık annesi ile birlikte vakit geçirmeyi istiyordu.

Önlerindeki kış mevsiminde Melis,gene ailesinin yanında, sakin hatta yaza göre asosyal yaşayacaktı.Ancak gelecek yaz mevsimi tüm aileyi korkutuyordu.Güneşli-sıcak yaz mevsimlerinde coşan Melis,umarım bir dahaki yaz sezonunda sakin geçen kış günlerini aratmaz ailesine..



NOT:Bu hikaye şimdilik burada noktalanıyor.Devamı gelebilir...

2 Yorum

  1. ayy çıldırcam.. bence meliste hiç problem yok.. gelmişlerde evi dağınık görmüşler kızı alıp götürmüşler. motoru çalacakmış.. bence melis gayet kafa kızmış.. taksilere borç yüklemesi hariç yaptığı herşey hastalık derecesinde kötü değil..
    zoydaklı ve benim gibi kızları olsa demek ki aile öldürürdü kendini..

    YanıtlaSil
  2. öyle deme pucca,az çok okudum senin hayatını,iyi yönlerin de var senin :)

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0