25 Nisan 2009 Cumartesi

ayrılık sonrası yaşananlar


Dün söz verdiği halde beni arayamayan arkadaşımın gün boyunca sevgilisiyle sorunlar yaşadığını öğrendim. Ayrılık moduna geçmişler, sonra barışmışlar vs...

Ayrılan bir erkeğin verdiği ilk tepki bir yere gidip içmek oluyor genelde. Tek başına bara gidip içmek... Kızlarda da durum aynı. Hiç unutmuyorum da geçen sene sınıfa giren bir kızın saldığı alkol kokusundan ders boyunca rahatsız olmuştuk. Sonradan anladık ki sevgilisiyle arası bozuk olan kız, sabaha kadar uyumayıp, alkol almış. Ders sırasında da tuvalete gidip durmuştu. (Sanırsam kustu. )

Bu duruma herkesin verdiği tepki farklı oluyor. Bazıları yaşadıklarından sonra " Tamam artık kendimi derslerime veriyorum! " dese de buna adapte olmaları biraz güç oluyor tabi. Kendisini müziğe verenler de var. Ayrılık şarkıları o sıralar pek bir hoş gelir. Arabeskin dibine vururlar.

Ayrılık tazeyken sinirden telefon numarası, msn adresi gibi iletişim araçları silinir. Eski mesajlar bir bir okunur. Yaşananları hatırlamak istemeyenler, mevzusunun açılmasını istemezler.

Son kez buluşmaya karar verilir. Bu buluşmanın amacı laf sokmaktır. İki tarafta içinde kalanları söyler. Sonu barışma ile sonuçlanabilir. ( Bunun için taraflardan birinin hatalarını kabul etmiş gibi gözükmesi lazım. )

Ayrılanları teselli etmek de zor. " Yaa sıkma canını, sana kız mı yok!", " İki gün sonra barışırsınız gene siz..." sık kullanılan teselli cümleleri...

İlişki mağdurları karmaşık duygular içerisindedir. Kimisi özgürlük kavramıyla yeni tanışmış gibi olur. Kimisi kendini boşlukta hisseder. Bu hisler nasıl ayrılındığına göre değişir. Severek ayrılanlar en fazla üzülenler, sebepsiz ayrılanlar en rahatlar, aldatılarak ayrılanlar en öfkelilerdir.

9 Yorum

  1. ooo mevzu derin..
    ayrılıktan sonra içilir,uyku nedir bilinmez..yada okdar çok ağlarsın ki istem dışı uyursun,göz yaşları seni bitkin düşürür.
    ders mers bunlar bahanedir,neye yoğunlaşablirsin ki derse yoğunlaşcaksın? saçmalk tamamen..
    msjların tekrar okunması da acı vermekten başka bi işe yaramaz tbi..
    bunlar zor konuşmlar tbi ;)
    ama güzel yazmışsın bea..

    YanıtlaSil
  2. valla en son eski sevgilimin çalıştığı yere her gün farklı birisi ile gidip yemek yiyord um. Çok eğlenceliydi. Aslında hala daha eğlenceli. Bide gidip şefe söylüyorum. Şef te onu yolluyo kaçamıyo da :D:D (çok mu kötüyüm şimdi)

    YanıtlaSil
  3. özgür hisseden ve oh be diyenler genelde erkekler olur, Kadınlara o duygular bir iki hafta sonunda gelir gelicekse..

    YanıtlaSil
  4. kesinlikle katılıyorum derin mevzu.. hiç içmedim ama bu iyi bir şey :)

    YanıtlaSil
  5. Herkesteki tezahürü farklı oluyor tabii ayrılma sonrası sendromunun. İçip içip dağıtmanın getirdiği 2 şey var: anlık unutursun, ertesi günü de mükemmel (!) bi' baş ağrısı çekip tekrar hatırlarsın :)
    Umarım söz verdiği halde arayamayan arkadaşının arayamama nedenini geçerli bulmuşsundur :)

    YanıtlaSil
  6. ayrılık ne soğuk bir kelime. yazını okurken farkettim. ve nekadar doğru yazmışsın bu süreci. bukadar iyi anlatılabilirdi.
    ammmaaa, ayrılık herkesten uzak olsun..

    YanıtlaSil
  7. Bu ayrılık hikayesi güzel fakat bence atladığın bir nokta var ki bu genellemeye tutulacak bir durum asla değil. Daha çok benim lise yıllarımda ki gördüğüm ilişkilere benziyor. Anlatış tarzını ve uslübunu çok beğendim.

    YanıtlaSil
  8. ben ayrılınca sapıtıyorum. sürekli mesaj falan atıyorum bi kaç gün. ardarda gelen mesajlarım şu şekilde oluyor..

    *niye açmıyosun telefonu? açmazsın tabi. aptalsın oğlum sen. gerizekalısın..

    *özür dilerim hakaret ettiğim için..

    *ya ben barışmak istiyorum:(

    *peki, bidaha rahatsız etmem.

    *özrümü geri alıyorum, gerizekalısın hakkaten. pişman olursun inşallah. (içimden: pişman ol da hatta sürüm sürüm sürün, hiç unutama beni Allah'ın belası) (bazen içimdekiler dışıma da yansıyabiliyo:P)

    *off tamam ya baydım biliyorum, unuttum zaten seni, pek de sevmemiştim zaten. hadi babay.

    bi kaç gün geçtikten sonra benim şiddetim diniyor tabi. gerçekten de çok sevmediğim biriyse, kısa süreli bi olaysa falan umrumda olmayabiliyo o insan artık. ya da sıradan bi insanmış gibi.. başına kötü bişey geldiğini duyunca her sıradan insana ne kadar üzülüyosam ona da o kadar üzülüp, iyi olması için dua edebiliyorum..

    psikopata bağlıyorum ama aslında iyi bi insanım ben :D

    YanıtlaSil
  9. ne güzel bir yazi yazmisisn... :) fakat neden insanlar kendilerini hemen barlara veriyorlar uzuldugu zamanlar? entersan bir konu :)

    Severek ayrılanlar en fazla üzülenler, sebepsiz ayrılanlar en rahatlar, aldatılarak ayrılanlar en öfkelilerdir.


    tarafina cooook begendim... cok dogru!

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0