12 Nisan 2009 Pazar

bana niye telefon gelir?


Arkadaşlarım telefonla konuşmayı bilmediğimi söylüyorlar.

Telefonda konuşma adabını aslında çok iyi bilirim. Konuların uzatılmasını sevmediğimden beni arayanlara direkt "Hee ne soracaksın?" diye açıyorum. Genelde bir şey sormak için beni arıyorlar. Nezaket gereği en başta kızlar; "Nasılsın canım?", "Neredesin bakıyım?", diye konuya girerler. Biliyorum ki bana soru soracak. Beni boş anında merak edip arayan çok azdır.

Geçende dersteydim bir arkadaş mesaj atmış: "Nasılsın, neler yapıyorsun?"

Sabahın köründe bana hatrımı sormaz ama.. diye düşünürken kontörüm olmadığını farkettim. Bu yüzden cevaplamadım mesajı. Bir mesaj daha:

-Niye cevap vermiyorsun?

Merak ettim. Hayrola nedir bu durum? Dersi dinlemeye devam ettim. Aklım da arkadaşımda. Ayıp oldu ona diye düşünürken... Yeni mesaj:

-Neyse herhalde kontörün yok ya da uyanmadın bilmiyorum ama eğer dersteysen benim yerime de imza at diyecektim.

Söyleneni yaptım. Dediğim arkadaş da telefonda konuşurken bana çok sinirleniyor. Sonra beni arayıp "Sen nasıl arkadaşsın telefonuma cevap vermiyorsun!" dedi."Merak etme, isteğini yerine getirdim,imzayı attım." deyince, "aa sağol bir tanesin kardeşim!" moduna geçtik...

Bu konuda sürekli eleştirilince ben de tarz değiştirdim. Telefonda daha yavaş ve anlaşılır konuşuyor; "naber, nasılsın..." giriş cümlelerini uzun tutuyorum. Ama bu giriş bölümünden sonra tahmin ettiğim gibi bir şey sorma ya da rica etme faslı geliyor. Bunun dışında bir yere gidilecekse beni çağırmak için arayanlar oluyor. ( Bak, bu seferki sebep güzel! ) Müsaitsem belirlenen programa dahil oluyorum.

Sebebi ne olursa olsun aranmak iyi:)

7 Yorum

  1. zuhauhau :D adama bak ya :D

    YanıtlaSil
  2. pfff beni nie kimse aramio:(

    YanıtlaSil
  3. onun yerine boş anlarımda ben arıyorum onları :) hem sorgu sual olmadan konuşuyoruz hemde ben bedava dklarımı turkcell'e iade etmiyorum xD

    YanıtlaSil
  4. Seninki de iyiymiş ben senin yaşlarındayken. Konuş diyerek açıyordum telefonu. Şimdi cep telefonumu bile şirket telefonumu açtığım gibi departman adı ve ismim düzeninde açıyorum.

    YanıtlaSil
  5. dikkat etsen de şikayet ediyor bazen ukalalar. geçen "söyle abi" demişim telefonda birine, gayet iyi niyetli bi şekilde. görüştüğümüzde hem dalga geçti hem de "lazsın ya o yüzden" falan dedi. "keşke abi demeseydim" dedim içimden.

    YanıtlaSil
  6. garip kullanıcı bunlar :)

    YanıtlaSil
  7. ne komik bişisin sen yaa :D

    Ama bendede olur o , şu sıralar bide 5000 sms kampanyaları varya milletin elinden düşmüyo telefon , benimle konuşurlarken bile ellerinde cep mesajlaşıyolar en illet olduğum şeydir biriyle konuşurken yüzüme bakılmayıp başka şeyle uğraşılması o telefon kültürü bendede yok anlıcağın napayım sevmiyorum telefonuma yapışık bir hayat yaşamayı

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0