17 Haziran 2009 Çarşamba

efendi imajı


Erkeğin efendi duruşu olması sanıldığı kadar iyi bir özellik değil.

Ben ilkokul zamanımda efendi görüntüm sayesinde tüm hocalarım tarafından sevilirdim. Lisede de aynı şey geçerliydi. Beni sinirlendiren bir arkadaşın kafasına hocanın önünde vurunca bu imajım silindi. Öğrenci kurulu 'örnek öğrenci' seçimi yapacak ve bir öğrenci davranışları açısından ödüllendirilecekti. Nedense bu ödüllendirme programı aniden iptal oldu. Benim arkadaşla olan kavgam da bu döneme denk geliyordu. Aynı zamanda okul başkanıydım. Yaptığım kavga sonrası anladım ki hocalar bana ödül vermekten vazgeçmişti.

Okul hayatında efendi olmak makbul ama sosyal hayatta hiçbir kız, efendi duruşu olan bir erkekten hoşlanmaz. Çapkın, fırlama ve serseri imajı yapsam tüm kızları hasta ederdim. İstesem de olamam ama. Hatırlıyorum da okulun ilk günü abaza muhabbetler yapan tüm arkadaşlar sene ortasında birini ayarlamıştı. Sonradan hepsi sakinleşti. Herkes büyüdü. Abaza muhabbetler, her gelen geçeni kesmeler azalmıştı. Azalmıştı diyorum; çünkü sona ermesi mümkün değil. Yanında kız olan bile dikkat çeken bir hatun gördü mü değil kesmek yanındakini bile dürtüyor artık:)

Bu imajı yok etmek için ne yapabilirim? Tanıdığım kızları tüm arkadaşlara anlatmalı mıyım? Bazısı tanıdığını değil yattığını anlatmayı tercih eder. Bir erkeğin kızla kaç kere, nasıl, nerede, aksiyon gerçekleştirdiğini sürekli anlatması bence hiç hoş değil. Anlatmayan da bu konularda başarısız damgası yiyor. "Haa rahatyazar, tatilde seni birgün ruslara götüreceğiz. Muhahahaa!" diyen arkadaşlar olmuştu. Bunu diyenler de sanki her allahın günü şey yapıyor:))

Efendi imajımın faydaları da yok değil. Bu maskeyle takıldım mı sonradan en ufak hareketimin şok etmesi eğlenceli oluyor. Gizli olmak en güzeli. "Kapalı kimlikle yazsam ne güzel olurdu." diyorum şu an. Başka blog adresi açmaya da üşeniyorum:)

Görünen imajım bu kadar. Vitrin budur!

13 Yorum

  1. "Okul hayatında efendi olmak makbul ama sosyal hayatta hiçbir kız, efendi duruşu olan bir erkekten hoşlanmaz. "



    bu doğru değil.

    YanıtlaSil
  2. Mrs. Baros doğru demeni beklemiyordum zaten :)

    bir ara konuşalım o zaman seninle;)

    YanıtlaSil
  3. doğru değil bence de... ben her zaman beyefendi insanlara daha büyük hayranlık beslemişimdir.. serseri olmak zor değil çünkü.. esas efendi bir duruşunun olması, daha da önemlisi bunu her zaman muhafaza edebilmek zor.. yanlış düşünüyorsun

    YanıtlaSil
  4. bugune kadar ne okulda ne de okul bitince hic capkin,azgin=kompleksli) erkekten hoslanmadim. Efendi derken olgun, daha masum, kendini kontrol edip, asiri cocuksu hareketleri olmayan erkekten bahsediyosan, adam gibi adamdir derim. sinir oldum her zaman o okulda abaza muhabbetler eden, her gordugu kiza insan degil de mal muamelesi yapan, sokakta zip zip ziplayan erkeklere. bi sakin ol be,2 kitap oku, duzgun bi muhabbet kuralim. yook!

    YanıtlaSil
  5. Hmm,Başta yanımızdaki kişinin fırlama olması bizi eğlendirebilir fakat sonralarda kabak tadı vermeye başlar ve bence bu şekilde hiç bi ilişki başarılı olamaz.

    (çokmu şey biliyorum bu yaşımda yoo ben sadece gördüğümü söylüyorum)

    YanıtlaSil
  6. ESTHER, Mizz Oz, dAfnE* TEŞEKKÜRLER.

    Sizin efendi anlayışınızı bilemem tabi. Bana katılmanızı beklemiyordum.

    YanıtlaSil
  7. bencede haklısın rahatyazar ,, yukarda yorum yazanlarda itiraf etmelilerki serseri tipler hep ilgi çekmeyi başarmış kızlar her ne kadar ben olgun bi erkek istiyorum desede böyle tiplerle birlikte olmaktan çıkmak muhabbetlerine bayılmışlardır,, senin gibide sakin tipler hep arka planda sadece hayran olarak kalmıştır ,, evet sendende bu tiplerdende hoşlanan kızlar çoktur hatta elde etmek istedikleri tipler bunlardır lakin bu tipler sen gibi tipler hep kafalarını derslere yada başka şeylere yönelttiklerinden çıkma muhabbetlerine kafa vermezler böyle oluncada kızlar bu tiplre rahat yaklaşamaz yaklaşsada o çocuk çekingendir ve belli muhabbetler eder bi süre sonrada bu kızı sıkar her nese lafın kısası bende öğrencilik hayatım boyunca hep sınıfın en çalışkan süt diye tabir edilen çocuklarına aşık olmuşumdur ee tabii bende böyle hanım kız diye tabir edilen bi tip olduğumdan güzel kız olsamda her erkek çevreme fazla yaklaşamazdı çünkü hoşlanmazdımda çıkma muhabbetlerinden uzaktan sınıfın en çalışkanını severdim buda bana yeterdii :):):)

    YanıtlaSil
  8. yukarda adsız olarak yazdım ama kendime bi ad takıyorum

    YanıtlaSil
  9. adını sonradan "purple" olarak değiştiren adsız arkadaş, yorumunu o kadar bilmiş bir edayla yazmışsın ki beni tanıyan biri olduğunu düşünüyorum.
    "...kafalarını derslere yada başka şeylere yönelttiklerinden çıkma muhabbetlerine kafa vermezler. "
    demişsin. Merak etme benim her konuya kafam basıyor ki bak burada ahkam kesiyorum:)
    Zaten ben çekingensem bana bulaşanın tam tersi davranışta olması gerekir ki birşeyler olsun. Tam tersim biri olmayınca mecbur kaldığımdan efendi olarak ders konulu-belli muhabbetler yaparım;)

    YanıtlaSil
  10. aslında bunun nedeni çok açık...
    serseri tipli arkadaşlar hep göz önünde olur ve rahattırlar,
    efendi olan ise hep bir köşededir ve çekingendir.
    hangi kız kenarda köşede kalmak isterki? tabi bu dediklerim için kığır kıpır olduğu yaşlara ait,
    okul hayatı bittiği zaman iş ciddiye bindiği zaman ise efendi kişilikler köşe bucak aranır ve bulunur evlenilir:))

    YanıtlaSil
  11. hımm ama gerçekten kesinlikle yanıldın sen ben blog camiasından sadece dünden beri seni takip eden bi okuyucuyum seni tanımıyorum ama baştan sona tüm yazılarına bi göz gezdirdim statın varsa bi kontrol et ve senin için böyle bi önyargıda bulundum ;)

    YanıtlaSil
  12. daha genç olan kızlar, yani senin yaşıtlar filan efendi görünümlüleri pek sevmeyebilir. gençlik işte.. ama ben efendi tipli özellikle de temiz yüzlü heriflere bayılırım :)

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0