20 Haziran 2009 Cumartesi

yolculuklardaki insan tipleri


Otobüs, vapur, tren... yolculuk etmek zorunda olduğumuz yerler... Yol boyunca can sıkıntısından ya birşeyler yeriz ya da yanımızda biri varsa onunla konuşuruz. Bazen cep telefonumuzla oynarız. Tek çıkılan yolculuklarda vakit geçirmenin kolay bir yolu da insanları incelemektir. Bunu belli etmeden yapmak lazım. Bakışları ile insanları rahatsız eden tiplerden olmayalım.

Bir kızla kesişmek isteyen erkek, arabalı vapurda zorunlu olarak karşılıklı gelen dörtlü koltuklara bilet almışsa kesişme eylemi kaçınılmaz olur. Tanımadığımız tiplerle yan yana oturmak zorunda kalınca yolculuk esnasında kesin konuşma başlar. Kimisi soğuktur. Yol boyunca elindeki gazete ya da dergi-kitap neyse ona takılır, etrafa bakmaz. Çoğunda kulaklık vardır. Etrafı duymazlar. Bu kişilerle tanışmak zordur. Kestiğinizle kalırsınız.

Kimisi çok sıcaktır. Bir bahane bulur, size laf atar ve yolun sonuna geldiğinizde adamın hayat öyküsü kafanıza kazınmıştır. Yol boyunca neyi var, neyi yok saymıştır ve yolculuk bu kişi sayesinde beklenenden kısa sürmüştür.

Yolculuk esnasında muhakkak zırlayan miniklere rastlarsınız. Bir türlü susturulamayan çocuklar herkesin yol boyunca beynini deşmiştir. "Şu ailenin yerinde olsam çocuğun ağzına bir patlatırdım, bak o zaman ağlıyor mu?" derim hep. Ben demesem de babam der. Şiddete karşıyız. Bu cümleyi uygulayın demiyoruz ama vik vik sessizce çocuğu uyaran ailelerdedir asıl kabahat. Kimisi 1 değil 5 çocukla, 3 koltuğa kucak kucağa sığmaya kalkar. Yol boyunca rahat oturamayan çocuklar da ayak altında koşmaya başlar. Özellikle arabalı vapurlarda "Üzerinde kırmızı tişört olan, 2-3 yaşlarında bir kız çocuğu bulunmuştur..." gibisinden anonslar duyulabiliyor. Hepsi sorumsuz ve dikkatsiz aileler yüzünden...

Dediğim gibi göz çapkınları için toplu taşıma araçları büyük nimet. Bazısı yolculuklarda uyumayı tercih eder. Uyuyan güzelleri tespit edenlere rastlamıştım:) Bunun dışında horultulu uyuyanlar da ayrı gürültü kaynağı.

Haşur huşur torbalar çıkarıp, ekmek araları ile piknik tipi yolculuk yapanları da sevmem. Hele yanda bir yabancı varsa, yolculuk esnasında haldur huldur tıkınan tipleri seyretmek o yabancı için de pek hoş olmasa gerek.

Türlü türlü insan tipleri... İncelemeye devam edeceğim;)

devamı gelebilir...

7 Yorum

  1. çakma bi yazı olmuş bence..

    YanıtlaSil
  2. biliyorum bu tarz bir yazıyı Pucca da yazmıştı. Konu aynı ama içerik farklı dikkat edersen;)

    YanıtlaSil
  3. yok bi de aynını kopyalayaydın :P

    YanıtlaSil
  4. hayatın içinden bloglar belli konular etrafında dönüyor, tesadüf olması doğal.

    YanıtlaSil
  5. yok bi de ucaktaki turk insani tipi vardir. 2 sekilde olur. 1: oyle cok konusur ki seninle yok memleket neresi, yok ne isle mesgulsunden babanin adi neye kadar gider, daha cok anadoludan gelme insanimizdir. 2: bi havalar bi havalar. ucaga biniyoruz ya, herkes yapamaz yani. Ozel insanlariz biz tripleriyle ucarlar. 13-15 saat bile olsa tek kelime etmeye tenezzul etmezler, onu birak kaslar kalkiktir. En komigi de bu tarz davranislarin arkadasindan yabanci uyruklu hostes bisey sorunca ehmm yess okeeyyy hmm gibi bebelerin bile bildigi kelimeleri kullanir(aksanin allahini yapar), kizarir bozarirlar. sonradan gormedir bu tipler. Neyse soyledim icim rahatladi, oh :) guzel post.

    YanıtlaSil
  6. ha imla pek olmadi ama suan saat gece 12 ye geliyo, anca bu kadar.

    YanıtlaSil
  7. rahat yazar;
    yazın çok hoşuma gitti, yazmak istediğim ama hep ertelediğim bir yazı olmuş..

    Satırlarını okudukça yaptığım yolculuklarda yaşadıklarım aklıma geldi..

    Sağolll (:

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0