29 Ağustos 2009 Cumartesi

rahatyazar yeni sezona girerken...

"1 sene önce bu tarihlerde ahmet01 alan adı ile blogger adresi almıştım. Sonra aralık ayında gizli olsam çok daha iyi ve rahat yazarım diyerek bu adrese geçtim."

Bu hikayeyi biliyorsunuz zaten, hatta kendimi övüyormuşcasına anlatmama sinir olanlar var biliyorum.
Geçen 1 senede bu blog için ne çalışmalar yaptığımı kısaca maddelemek istiyorum. Ocak ayında hürriyette haber oldum. Bu olayla hayatımda çoğu şey değişti. 2009 senesinin nasıl geçeceği bu olaya bağlı olarak gelişti diyebilirim.


Haber olduktan sonra Gazeversite.com adresi yayına girmeden bana yazarlık teklifi geldi. Başta ciddiye almamıştım ama site yayına girince iyi ki o kadroda yer almışım dedim.

Bunun dışında o arada PDFdergi adlı internet sitesi benimle rahatyazar blogu hakkında röportaj yaptı. Gerçek anlamda verdiğim ilk resmi röportajdı. (bkz: ilk röportajım )

Gazeversite için haftalık köşe yazıları hazırlarken ünlülerle röportaj yapma fikri doğdu. Genelde mail yolu ile röportaj yapılırken ben ilk kez bir ünlü ile bağlantı kurarak onun stüdyosuna davet edildim. Daha piyasaya çıkmamış albümler ve projeler hakkında bilgilendim.
O gün benim için farklı bir gündü. (bkz. Ertaç ARBAY röportajı )



Daha sonra Yıldız ASYALI ile tanıştım. O da siteye röportaj vermeyi kabul etti. Röportaj öncesi friendfeed adlı sitede anket yaptım. Anketteki sert soruları bile Asyalı çekinmeden yanıtladı.




Sadece ünlüler değil, blogger arkadaşlarla da röportaj yaptım. Sıradışı hayatlarını ve bloglarını bana anlattılar. ( bkz. BLOGGER röportajları )
En önemlisi başta kendi günlüğümü tuttum. (bkz. GÜNLÜK ) Arkadaşlarımla gittiğim partileri, festivalleri ve konserleri yazdım. Mayıs ayında blog ödülleri törenine bile gittim. Orada diğer blogger arkadaşlarla tanıştım. Ülkemizde blog yazarlığı kavramının geliştiğine şahit oldum ve buna sevindim. Kaliteli bir organizasyondu. Seneye kazanamayacağımı bilsem de blog ödüllerine gene adaylığımı koyacağım!

Sayfamda ağırlıklı olarak eleştri tarzı fikir yazıları yayınladım. Bu yazıları burada rahatça yazdım. Yazılarım yüzünden bazı arkadaşlarla darıldım. Hatta sırf biriyle kavga etmek için özel yazı yazmıştım. Sonra gene yazarak ya da yazdığım yazıyı düzenleyerek o kişi ile barıştım. ( kavga sebebi örnek yazım BURADA )

Tüm bunları yoğun ders tempom arasına sığdırabilmişim. Şimdi bakınca 1 sene içinde çok şey yaşadığımı görüyorum. Blogum ve sosyal ağlar sayesinde değişik insanları tanımış oldum. Sanalda olsa da çoğunun hayatıma girdiğini düşünüyorum. Reelde tesadüf tanıştıklarım da oldu. ( Müzik ve sinema üzerine yazan, ayrıca birçok konuda görüşünü aldığım Fatih , kendi farklı tarzı ile blog alemine hızlı bir giriş yapan RFKstyle gibi... )

En ilginci: Facebook ya da mail yolu ile bana ulaşıp blogumu tesadüf bulduğunu söyleyen yorumcular... Benden yaşça büyük biri "Ooo genç yazar arkadaşım." diye bana facebooktan mesaj atmıştı. Tanınmış bir köşe yazarının arkadaşı benimle görüşmüştü. Daha önceki yazımda bahsettiğim sırf 15-18 yaş grubu değil yaşça büyüklerim de benimle irtibata geçti aslında:))

Herkese, okuyan, okumayan, okumadığını söyleyip çaktırmadan takip eden, tanıdık tanımadık hepinize bu 1 yıl için teşekkürler...

Yeni sezonda çok büyük sürprizler var. Sürprizlerden ilki eylülün başında gerçekleşecek. Hazırlıkları tamamladım. Uzun zamandır hayalini kurduğum profesyonel fotoğraf makinesi ve kayıt cihazı gibi tüm araç-gereçleri nihayet edindim.

Blog daha ciddi bir içeriğe kavuşacak, haber niteliği taşıyan olaylara yer verilecek...

Glitter Graphics

2 Yorum

  1. Lost musun ahahaha bu ne egodur Yarabbi :)

    YanıtlaSil
  2. Ego yok ben de:) Sadece bir yılda bu site için ne yaptıysam kayıt altına almak istiyorum. Her sezon farklı olur aynı lost gibi:) Keşke o dizi kadar ilgi çekse blogum :))

    O dizi de şaşırtıyor bu blog da.
    Lost da saçmalıyor ben de.

    İşte sana orta özellikler:)

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0