22 Şubat 2010 Pazartesi

Bu meslekler pek bir rahat!

Bahsedeceğim "meslek sahipleri" kendi kendilerine meslek üretenler. Bu tip insanlar belirli alanda bilgi sahibi olup o alanda kendilerini en üstün kişi ilan ederler. Belki de sizden daha az bilgililer ama toplumda o meslekle kabul görmeye çalışırlar. Gerçekten işin eğitimini alan ve topluma faydalı olanlar da var ama dışarıdan bakınca bu meslekler pek bir rahat!
Bu meslekler neler?
1-İlişki uzmanları: Aldatma, aldatılma gibi konular insanların ilgisini çekiyor. Herkeste bir şüphecilik. Evli insanlarda mutsuzluk var. Doğal olarak boşanma vakalarında da artış. Bu vakaları önleyeceğini ve bozulan ilişkileri tamir edebileceğini iddia edenler var. "İlişki uzmanı" denilen bu kişilerin ne hakla bu işe soyunduklarını ve hangi okuldan mezun olduklarını dahi bilemiyoruz. Tek bildiğimiz konu; ilişki uzmanı bayanların kocaları ile ne kadar mutlu oldukları... Fotoğraftaki bayan da gerçekte resim bölümü bitirmiş; ama kadın, erkek dergilerinde yazarlık yaparak ülkemizin ilk "ilişki danışmanlık şirketi"ni kurmuş. Geçimini bu yoldan sağlıyor ve ayrılanları barıştırıyorsa ne mutlu. Bence kendi ilişkilerinde uyguladığı taktikleri aynen başkalarına aktarıyorsa onlara garanti vermemeli! Kimseyi kendi ile bir tutmamalı. Hatırlıyorum da bir keresinde kocasını türlü fantezilerle baştan çıkararak ilişkisini canlı tuttuğunu anlatmıştı. Bu çılgın bayanın adını yazmıyorum şu an. Meraklanan araştırsın.

2-Pilates hocaları: Bazı mankenlerimiz yurt dışında seminerlere gidip hocalardan ders alıyor. Ülkemize dönünce de hemen öğrendikleri eşsiz bilgileri bizimle paylaşıyorlar. Bilgi spor bilgisi ise hemen o egzersiz hareketlerinin uygulamalı gösterildiği bir video CD çıkarılıyor. Sabah programları yapıp doğru beslenme taktikleri veriyorlar. Bu taktikleri verirken öncelikle yemek ve egzersiz konusuna değiniyorlar. Doğal katkısız organik gıdalardan bahsediyorlar ve suratlarındaki inorganik botox sıvılarını ve dudak silikonlarını sanırım doğuştan gelen özellik sayıyorlar.
3-Manken+şarkıcı: Bizim ülkemizde mankenseniz kesin şarkıcı olabilirsiniz. Bu isimler arasında Demet Akalın istisnası dışında, en son malum acı hatıralarından ders alıp "güçlü kadın" imajını sarsmayan "Tuğba Özay" ve rock tarzı albüm yaptığını söyleyen hatta "Şebnem Ferah dinleyicilerini hedefliyorum" diyen Ece Gürsel var. Gürsel, "Ben istiklal caddesi gençliğine hitap ediyorum. O civarlarda sahne alırım" diyerek geleceğini şimdiden kendi elleriyle çiziyor.


4-Yaşam Koçları: Bu meslekten olanlar psikolojik rahatsızlıklarla değil insanların hayatlarında nasıl daha başarılı olabileceğiyle ilgilenir. Ünlüler doğru kararlar vermek için yaşam koçu tutuyor. Bu bizim için lüks. Kendi kendimizin yaşam koçu olalım en iyisi:)

5-Reiki uzmanı: Evrenin gücü, çekim yasası, kuantum falan derken herkes birbirine enerji yollamaya ve negatif (olumsuz) hareketlerden uzak durmaya başladı. Reiki dersleri alan sosyetikler yan yana olmasalar da telepati yoluyla birbirlerine enerji yolluyor. Bu uzmanlar arasında dokunarak ya da vücuda şifalı taşlar koyarak tedavi edenler var. Onlara biyoenerji uzmanı deniyor.
6-Organizatör: Bu meslek, biz üniversite öğrencileri arasında çok yaygın olmaya başladı. Partisever üniversite gençleri, artık mekan sahipleriyle anlaşarak o mekanın haftalık programının reklamını yapıyor. Yani facebookta gruplar açıp milleti davet ediyorlar. "Çabuk olun, son davetiye!" ya da "bizi erken arayanlara giriş indirimli." gibi duyurularla milleti gaza getirmeye çalışıyorlar. Ne kadar çok kişiyi o gece kulübe sokarlarsa o kadar başarılı oluyor ve belki de o akşam beleş eğleniyorlar. Bu tipler arasında profiline "organizasyoncu" gibi mesleki sıfat ekleyen bir arkadaşa rastlamıştım da oradan aklıma geldi.

2 Yorum

  1. aa lütfen bu listeye köşe yazarlarını da ekle :)

    YanıtlaSil
  2. puck-robin zaten yazı sonundaki "rahat olan ne varsa" konu etiketine tıklayanlar o konu ile ilgili önceden yazdığım yazıya ulaşabilirler:) Onları tekrar yorumlamak istemedim. Günümüzde "köşe yazarlığı" özellikle magazin ve yaşam sayfalarında olanlar için pek bir rahat! :))

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0