24 Nisan 2010 Cumartesi

"Efes Pilsen Blog Yazarı" ben olmalıyım!

Bu yarışmanın yapıldığını öğrenir öğrenmez "İşte tam benlik yarışma!" diye düşünmenin yanı sıra ülkemizde "blog yazarlığı" kavramının ciddi bir boyuta geldiğini bir kez daha anladım ve sevindim.
Efes Pilsen, kurumsal blogda yazacak; festivallerden maçlara, fabrika gezilerinden takım antremanlarına kadar yurtiçi, yurtdışı tüm etkinliklere, gezilere katılıp görüşlerini paylaşacak bir blog yazarı arıyormuş.
Efes'le olan bağımı, şu sıcak havalarda dost sohbeti ortamında efes bira içmenin verdiği tarif edilemez serinlik ve rahatlığı uzun uzun anlatma gereği duymuyorum bile... Şu aşağıdaki fotoğrafım herşeyi anlatır.
Rahat Yazar adlı bu bloguma bile ciddiyetle yaklaşıp, düzeni bozmadan haftada en az bir yazı girmeye çalışıyorum. Üstelik kopyala yapıştır içerik değil, sadece kendi gördüğüm ya da duyduğum olayları yazıyorum. Gittiğim konserleri, partileri anlatıyor; popüler ve çoğu zaman yeni, genç sanatçılarla röportaj yapıyorum.
Gelişmelere magazinel açıdan bakıyorum. Yani spor konularını bile takip ederken, müsabaka neticesinden çok; olaylar, tartışmalar ve değişik yorumlar ilgimi çeker.

Aslında zaten önemli olan, olayları ilgi çekici bir dille anlatabilmek değil mi? Efes Pilsen, kendi kurumsal blogunu kendi yazamaz mıydı? Biliyorum ki onlar, özellikle bizlerin yalnızca bir "içecek" değil bir "yaşam tarzı" olarak gördüğü bu güçlü markanın renkli imajını koruyarak tüm gelişmeleri kurumsal blogda samimi bir dille anlatacak genç, dinamik bir kişi arıyor. O kişi neden ben olmayayım?

Ben burada gittiğim konserleri, mekanları hiçbir çıkar gütmeden zevkle anlatıyorum. Kendi kendimin sponsoruyum. Bloggerda özgün markamı yarattım.
Blog yazmak öncelikle kendin için notlar almaktır. Önemli bir markanın günlük notlarını tutmak ve tüm etkinlikleri yakından takip etmek; spor, müzik, eğlence... kısaca bahaneyle her konuda kültürümü daha da arttırmam demek... Efes Pilsen desteğini almayı ve Efes marka bünyesinin bir ferdi olmayı bu yüzden çok isterim.
Kazanırsam neler olacak?
Efes Pilsen One Love Festival, Efes Pilsen Blues Festival ve Rock'n Dark gibi pek çok festivalle ünlü müzisyenleri bizle buluşturan Efes'in blog yazarı ben olursam sevdiğim sanatçıları en önden izleme hatta onlarla görüşme, sahne arkasında sanatçılarla röportaj yapma fırsatım olacak. One Love Fest'e bu sene dans müziğin ünlü grupları örneğin İngiliz dans müzik oluşumu "Groove Armada" geliyormuş. Ben zaten gidip eğlenip blogumda yazacağım. Yani "Efes" marka çatısı altında olmam da bana ayrı bir kimlik kazandırır, fena olmaz.

Efes'in fabrika gezilerine katılıp dijital projeleri test ortamında görmek endüstri mühendisliği öğrencisi olarak beni çok ilgilendiriyor.

Efes sponsorluğundaki milli maçları izleyip o heyecanı blogda anlatmak benim için görev değil, keyif olur anca...
Sosyal medyada işini en ciddi şekilde yapan blogger belirlense 1. olurdum eminim.
Gezmeyi, eğlenmeyi ve müzik dinlemeyi seviyorum. Medya, spor ve magazin haberlerini takip ediyorum. Önemli tanınmış bir portalda stajyer editörlük yaptım. Elimde fotoğraf makinem ve kayıt cihazımla sokaklarda gezip haber değeri taşıyan olayları buraya yazmaya alışkınım. En önemlisi "Efes Pilsen" markası altındaki her ürünle zaten hayatım boyunca iç içeyim. Markanın web günlüğünü de tutsam süper olur!

4 Yorum

  1. Aldığın parayı hayır kurumlarına bağışlarsın artık

    YanıtlaSil
  2. Fotoğrafları bu yarışma için çektirdiğimi düşünüp yorum atmış biri. O kadar komik geldi ki "yayınla" yerine "reddet" tuşuna basmışım yanlışlıkla:))) Baştaki fotoğrafı bir arkadaşın doğum gününde çektirmiştim. Diğer ikisi 2009 yılı içinde çekildi. Zaten eğer blogumdaki "günlük" etiketli yazılarımın tümü incelenirse şu pembe tişörtlü fotoğrafım 2009 mayıs sonunda yazdığım yazılarda var.

    YanıtlaSil
  3. Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
    ekliycegim.

    YanıtlaSil
  4. Sevgi, sayfada üstteki butonlardan facebook ve twitter hesabıma ulaşabilirsin. Facebookta "rahatyazar" yazıp arama tuşuna basarsan da hayran sayfamı bulabilir "like" yapabilirsin;) Twitter adresim ise http://twitter.com/rahatyazar
    follow edebilirsin;)

    Teşekkürler...

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0