11 Temmuz 2010 Pazar

Göz göze gelirsek ne olur? - Kesişme...


Bakışmak, biriyle göz göze gelmek her zaman karşılaşılan bir durum. İstemesek de gittiğimiz her ortamda türlü kesişmelerin içinde kalırız. Herkes birbirini incelemektedir.

Bizim ülkenin özelliği sanki... İnsanlar eğlenmek için bir yere gittiğinde bile dans ve müzikle coşmaktansa; yan masadaki gruba, içeri giren ünlü bir yüze ya da sıradışı giyinen çılgın bir tipe odaklanmayı tercih ediyor. Plajlar da böyle. Yurt dışında millet kitap okurken bizimkiler etrafla ilgilenir. O yüzden zaten orada üstsüz hatta çıplak güneşlenenler var. Biz de öyle olmaz, olunca da magazine ve basına sanki anormal bir durum yaşanmışcasına malzeme çıkar. Ünlü yıldız "sereserpe" güneşlendi. "Başarılı oyuncu ilk kez bikini ile görüntülendi!" Aslında düşününce ne kadar saçma değil mi? Tabiki bikini ile görüntülenecek, yani güneşin altında palto ile görüntülense daha ilginç bir haber olurdu değil mi?

Yazının başında da söylediğim gibi bakışma ve kesişme en yaygın insani özelliğimiz... Böyle olduğu için de artık basında yer alan çoğu haber de röntgencilik üzerine kurulu.

Günlük hayattaki örneklere geçmeden önce bakışma ve kesişme arasındaki farkları irdelemek gerekir. Bu, aynı bakmak ve görmek arasındaki fark gibi... Bakmak/bakışmak vitrindeki bir kıyafeti incelemek gibidir. Kesmek ise üzerimizdeki elektriği olanca gücümüzle karşı tarafa iletmek. Öyle bir andır ki hani kesişme anında nasıl bir elektrik veriyorsanız karşı taraftan da o tarz bir elektrik alırsınız. "Yiyici" diye tabir edilen "sert" bakışlar bir bayan tarafından "sapıkça" yorumlanabilir. O nedenle karşı tarafa nasıl baktığımız bence çok önemli.

Türlü örnekler verebiliriz. Kütüphaneye kız kesmek için giden bir arkadaşım vardı. Ayrıca sırf etrafı kesmek için düğüne gidenleri biliyorum. Şehir içi otobüste kırmızı ışıkta yanda duran araçtaki şahısla göz teması kuran bir kıza rastlamıştım. Hatta adam kızı görünce dikiz aynasından saçını falan düzeltmişti.

Kesişmenin diğer bir türü "istemeden kesişmek". Size birinin ısrarla baktığını farkedip, siz de ona bakmayı sürdürmemesi için "neden?" ,"yeter!" gibi düşüncelerle uzun süre bakarsanız yanlış anlaşılabilirsiniz. O kişi sizin karşılık verdiğinizi düşünüp "tanışalım mı?" diye bir an önünüzde belirebilir. Bu da sık yaşanan bir durum. Belli belirsiz bakıp yavaşca kafanızı başka yöne çevirirseniz doğru mesajı vermiş olursunuz. Eğer o kişiden hoşlanıldıysa bakılır, kafa çevrilir; sonra tekrar bakılır...

Tamamen masum duygularla yapıldığı zaman kesişmenin çok heyecan verici, adrenalin yükseltici bir eylem olduğunu söyleyenler var. Eylemi bu boyuta taşıyanlarla konuşmak lazım işin sırrını onlar bilir:)

Bu eylemi zaman geçirmek için yapanlar da varmış ama fazlası zarar diye düşünüyorum. Ben karşılıklı konuşurken bile çekinerek göz teması kuran biri olarak ortamlarda kesişmeyi alışkanlık yapanlardan değilim. İnsanları incelerim o bir gerçek. İncelemezsem hem blog yazamam ki:)

foto

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0