18 Temmuz 2010 Pazar

sun.day.sky "Bir kent festivali"

Bu hafta sonu Santralistanbul'da sun.day.sky vardı.

Etkinliğe ablamla birlikte cumartesi günü gitmeyi tercih ettim.

Bol güneşli havada çok eğlenceli aktivitelerle siz de dinlendirici bir haftasonu geçirebilirdiniz. Adı üstünde güneş, gün ve gökyüzünün birleştiği güzel bir festival, sun.day.sky...

Çimlere yayıldık, bira, kola falan içtik yetmedi starbucks kapanmadan orada da soğuk frapicino içtik. Sıcak havada sürekli bir şey içmek istiyor insan bilirsiniz:) Bazaar alanında tasarımcıların standlarını inceledik, plak pazarında eskileri yad ettik. Tırmanma duvarı ve dart yine vardı. Limango standında frizbi verildi ve gün içinde en çok frizbi oynayarak vakit geçirdik. Öğlen Tamirane önünde Jehan Barbur Quartet caz müzikle ortamı ısındırmıştı fakat ben akşam sahne alacak WUFİ'yi bekliyordum.

Çimlere yayılan insanlar...

Şirin barınak köpekleri ilgimizi çekti. Sahiplerini bekliyorlar:)

Standlarda neler var?

Kavaklıdere şarap reklam panosuna kafamı yerleştirince fotomontaj gibi oldu:)

Frizbi oynayanlar arasında biz de vardık ama esen rüzgar zor anlar yaşatınca oyuna ara verip dinlendik, küçük kız ve annesini izledik...

Çocuklarıyla gelen aileler, uçurtma uçuranlar, kitap okuyanlar ve sadece yan gelip yatanlar da vardı.

Piknik örtüsü ve yastık getirin, parmak arası giyin gibi tavsiyeleri önceden okumuştuk ama örtüyü unutsak bile ben koca bir minder kaparak kendimi 20:45'te başlayacak WUFİ konserine hazırlamıştım.
WUFİ* sahnede! Elektronik pop/club tarzı müzikle dinleyenleri coşturdular. Özellikle son parçayla sahne önü çılgınca dans edenlerle dolmuştu. Hatta o dans edenler arasında eski "dans eder misin?" yarışmacılarını görünce o benzersiz figurlerin nedenini anlamış oldum:)

Bir ara fotoğraf çektiğimi anlayan sarışın bana şaşkın bir halde baktı ama sonra dansına devam etti.

Sırf o kız değil her bir yandan sahne önüne fırlayanlar oldu ve onların arasında kalınca ben de dansa katıldım ve fotoğraf çekmeyi bıraktım. En iyi parça her zaman olduğu gibi en son çalan parçaydı ve tam millet dağıtmışken WUFİ'nin veda etmesine üzüldük. Grubun solisti izleyenlere albüm CD'si atmaya başladı ama ben makinayı bırakıp kolumu uzatana kadar CD'ler kapışıldı:)

Konser sonrası açık havada film gösterimi başlayacaktı. Biz konser sonrası eve dönmeyi tercih ettik zaten yorulmuştuk. Köprüye giden yol asfalt çalışması nedeniyle kapanmıştı, "hafta sonunda böyle çalışma mı olur?" isyanları arasında kestirmelerle eve vardık.

Bugün (yani pazar) dinlendim ve hafta içi okumak üzere birkaç kitap aldım. Staj dönemimde sessiz ofiste, boş zaman olunca elime ne geçerse okuyacak durumdayım anca öyle vakit geçiyor:)

Şimdilik bu kadar. Bu sıcakta İstanbul'da haftasonları şehir etkinlikleriyle renkleniyor...

Herkese keyifli günler...

*Grubu tanımak isteyenler için "Le Titre" parçasının klibi aşağıda.


0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0