31 Temmuz 2010 Cumartesi

Beni bana anlatan olsa...


Kendimizi anlatma çabasına girdiğiniz zaman hep birşeyler eksik kalır. İstediğim kadar burada tanıtayım kendimi, yaşadıklarımdan örnekler vereyim; siz hepsini belki de "kendini ispatlama derdi" ya da "ukalalık" olarak yorumlayacaksınız.


Bugün karar verdim bazı karakteristik özelliklerimi yazacağım. Bu biraz da kendimle yüzleşmem olacak...

Garanticiyim. Belirsizlikte kalmayı istemem. Açıklanması gereken bir durum varsa hemen açıklanmalı. Yoksa nedenini araştırır bulurum. Olmayacak duaya amin dememek lazım.

Dedektif gibiyim. Bazen etrafımdakiler sır dedikleri şeyi istemeden bana duyurduklarında "ben zaten biliyordum" derim. Gerçekten de onların bilmediğimi sandığı şeyleri biliyor oluyorum:)

Hızlı konuşuyorum. Anlaşılır konuşurum ama son zamanlarda konuşurken "dur yavaş anlat" diyenler oluyor, biraz daha sakin olmalıyım. MSN ortamında da çok hızlı yazıyorum harfler arası yer değişimleri oluyor:)

Uykucu değilim. Herkes gibi uykuyu çok severim ama sabah erken kalkmam gerekiyorsa sinirle kalkar kafamı toplarım, zorlanmam. Gece uykum gelmeden yatağa gitmem. Doğduğumdan beri her gece süt içerim. (Bu ara bıraktım nedense susatıyor sıcaklarda) Boy uzunluğumu buna bağlayanlara "sen de içseydin" derim. Tabiki istediğiniz kadar için olay genetik faktörlerde bitiyor...

Teknolojik alet meraklısıyım. Bugüne kadar istediğim şeyler hep bilgisayar, telefon, fotoğraf makinesi ve cep telefonu modelleriyle alakalıydı. Bir dönem olmasını istemiştim, çok şükür şimdi hepsine sahibim. Zamanla oldu tabiki bir anda olmadı. İlk bilgisayarım 10 yaşındayken alındı. İlk telefonum da o zamanlar dersaneye gidiyorum diye alınmıştı, daha doğrusu babamındı bana verdi. Takoz denilen ericssonlardan. (şöyleydi)

Burcum: kova. Kimisi burçlara inanmam der ve astrolojinin insanları belli kalıplara soktuğunu düşünür. Ben inanırım da yani günlük falını okuyan ve tahminlere göre davranan tiplerden olamam ama belli özelliklerin bilinmesi lazım. Samimi olmak istediğim birinin burcunu merak ederim.

Kararlıyım. Düşündüğüm şeyi illa yapmam gerektiği konusunda bir takıntım var. Karar verilen şeyden vazgeçilmesi durumunda sinirlenirim.

Meraklıyım. Fazlası kötü ama merak etmeden de hiçbir şey öğrenemezsiniz.

Şekle dikkat ederim. Blogun şu gördüğünüz basit tasarımını defalarca değiştirdim, oynadım. Karışık ve kaba bir şekilde doldurulup tabağa konan yemeği de leziz olsa bile yemekte zorlanırım. Sunum ve görüntü önemli diye düşünüyorum.

Yemeğin yanında ekmek yemem. Anca sandviç tipi olursa yiyorum. Fast-food severim ve içecek (alkolsüz) bağımlısıyım. Her türlü meyve suyu ve asitli içeceği su niyetine içebilirim. Şu aşırı sıcaklarda suyun değerini anladım. Sadece su içiyorum.

Havayı sevmem. Böyle kendime ait sitemin olması ve üstüne "haber oldum!", "ben kazandım!" gibi yazılar yazmama sinir olanlar vardır kesin. Örneğin twitter hesabımda bu tarz şeyler yazdığım an takipçiler listesindeki sayı hemen azalıyor. Durup dururken yazmıyorum. Blogumdan bir yerde bahsedildiğinde sevinip burada başlık açar paylaşırım bunu yanlış anlamayın:)
Bayağı zorlandım bu yazıyı yazarken. İnsanın kendi huylarını sıralaması zor. Başkaları beni anlatsın, şimdilik bu kadar...
Not: Şu mavi adam kova burcunu simgeliyormuş, deviantart.com'dan alındı.

8 Yorum

  1. kendimi anlatamıyorum aynı dertten muzdaribiz.

    YanıtlaSil
  2. Hi,
    I am Marie-Agnes aka Yukkabelle the photographer of the plates of food.

    It will have been nice to credit me for the use of my photography and also to add the link to my original work which is :

    http://yukkabelle.deviantart.com/art/Ballottine-de-caille-128955094

    When you are doing articles and then adding pictures to make them to look nice and more informative and to look attractive, please always credit the photographers or the artists and add the links of their sites or of their webpages from where you pick up their images.

    Thank you so much for your understanding, Have a beautiful day.
    With Respects,
    Marie-Agnes aka Yukkabelle
    Photograpaher

    YanıtlaSil
  3. Marie-Agnès I am so sorry for this situatiton. How did you search my blog? I was surprised:)

    YanıtlaSil
  4. Hello,

    Thank you to answer me. I found your blog completely by chance while I was searching on Google some pictures of events for ferrets(Ferrets Rescues & Shelters events, symposiums, open doors ... ) featuring auctions of my posters I donated.

    I saw my photo of the meal on the results searches and then, while clicking on it, I was linked to your blog.

    Me too I was so surprised ... to see my picture there :)

    YanıtlaSil
  5. I apologize for using the photo without permission:(
    Nice to meet you:)
    Interesting & nice coincidence...

    YanıtlaSil
  6. Nice to meet you :)

    Apologies are not necessary ;)
    It will have just been nice to add the credits while writting your article. It is all ! Not just for me but for every sources you use for building all your articles. You seem already to be popular, but I think you will again gain more respect by respecting those simple etiquettes.
    :)

    YanıtlaSil
  7. My english so so:( But I understand you. Some pictures of me and I like taking photos. You can see my photos from some my articles. I will not be taking any more pictures from deviantart ok:) So you're right!

    YanıtlaSil
  8. Hahaha ... don't worry my English is so so too ! My primary language is French :) Today we don't have the choice to write English and to try to understand it as it seems to be the Universal social's network language ;)

    Yep I already visited your blog and Twitter too. I like to know with who I am speaking...makes things more interesting :)

    No no !!! You are so very welcome to use my photographies to brighten up your articles.

    The only thing I ask to you is just to add the credits.
    You see something like :

    Photo Credits : Marie-Agnes Photography©
    or
    Photo Credits : Marie-Agnes Photography©
    or
    Photo from Marie-Agnes : www://yukkabelle.deviantart.com/

    Anything like this, with my name and a link (integrated or not)to my blog or my website or to the original picture's page.

    And you can do this for all people from who you take their images or their texts or everything that doesn't belong to you.

    And then, left a message to the persons to tell them that you have used his/her work.

    I am very happy when people use my work. I am a very sharing person.

    Also it shows me, that what I do is worth for something and that it is enough good for to be useful ;)

    I hope I have better explain myself now, and that their is no more misunderstanding between us :o) If there is something not clear, please don't hesitate to ask me.

    So you are very welcome to come back to my gallery on Deviantart and to use my artwork for your blog as long as you credit me and inform me.

    I have tried many different translation tools to have an idea about what you are talking in your blog. Not easy ! there are some words, whatever the translator I used, that were not translated...

    Sorry for my long message. I hope I didn't annoyed you ;)
    Anyway, it was nice to have a chat with you :o)
    I wish you a nice day.

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0