1 Ağustos 2010 Pazar

Apaçiler her yerde!

"Apaçi" kelimesini ilk duyduğumda "ne demek ki?" diye tepki vermiştim ama şu an dilimize yerleşmiş bilindik bir sözcük.

Aklıma başta kızılderililer falan gelmişti ama meğerse durum farklıymış.


Gelişen teknoloji ve belli moda akımları değişik tarzda insan gruplarını ortaya çıkardı. Bu gruplar, sahip oldukları gelir seviyesi ve yaşadıkları yerlere göre değişik adlar alıyorlar.

Marka düşkünü cadde gençliği tiki, ciks, concon gibi lakaplar alırken, bir de yurt dışından çakma emolar var. Emo'lar daima üzgün suratlı olurlar ve hepsi genelde bir gözünü saçıyla örter. Emo olanlar renkli giyiniyor. Siyah giyinip mutsuz takılan ve ayrıca gözlerine de siyah kalem çekmiş olan gruba ise "gotik"deniyor.

Neyse benim şimdi anlatacağım apaçiler de böyle değişik saç stillerine sahip oluyor. Çoğu sprey kullanıyor ve gün boyu saç şekilleri bozulmuyor. Marka eşofmanların çakmasını giyiyorlar. Hepsi düşük gelirli değil ve sadece çakma ürün kullanmıyor tabiki. Son model arabasını modifiye edip, büyük kolonlar taktırıp tekno müziği güm güm şehre dinletenler var. Kimisi neredeyse araba fiyatına ses çıkaran egzoz taktırıyormuş. Her bulduğu yeşilliğe piknik havasında yayılan ve mangal kuranlar da bu gruba en güzel örnek...


Bu konuları sosyologlar ele almalı. Bir yere ait olma duygusu yüzünden sanırım hepsi birbirine benziyor. Horoz gibi saçla dolaşıp, kendini çok yakışıklı zanneden erkekler; 1.55 boyuna ugg giyip güzel oldum sanan kızların olduğu ülkedeyiz:)


Herkesi "apaçi" diye damgalayıp aşağılayamayız. Dalga geçmek için birbirine "apaçi" deyip sonra kavga noktasına gelen arkadaşları görünce bu sözcüğün küfürden farksız olduğunu anladım.


Apaçiler sanki belli bir sayıya ulaşmış ayrı bir tür gibi. Koruma altına alınmaları söz konusu değil çünkü sürekli sayıları artıyor. Herkesin içinde bir apaçilik olduğu söyleniyor. En vahim olan durum ise apaçi tarzını benimseyenlerin garip saçları ve danslarıyla farklı olduklarını düşünmeleri. Kendilerince tarz yaptıklarını sanıyorlar.

Dip NOT:
1-Bu yazıyı yazma kararını almama sebep olan tv haberi ŞURADA. 2- Şuradaki videoyu 7tepe öğrencileri çekmiş "apaçi dansı".
3-http://fizy.com/#s/1k07d6 adresindeki müzik ise "apaçi milli marşı". Buca'da asker uğurlama sırasında bu şarkıyla yapılan danslar olay olunca şarkı apaçiliği simgeler oldu.
4-Facebookta her gün yeni bir apaçi adlı sayfa var. Binlerce kişi üye olmuş. Fotoğraflar yükleniyor ve altına onlarca yorum geliyor. Harbi komik olanlar var.

2 Yorum

  1. Sanırım site kapatıldı ki kapatılması gerekiodu sahiden. İyice özele kaçtılar. Bi tek apaçi değildi yani paylaşılan fotolar.

    YanıtlaSil
  2. @ C3Moi dediğin gibi evet, facebookta üye sayısı 60.000'e yaklaşan sayfa kapatılmış. Sırf apaçi değil, kişilere ait özel fotoğraflar da paylaşılıyordu sanırım.

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0