16 Ağustos 2010 Pazartesi

Alışveriş sepetlerinde saklı hayatlar var...

Alışveriş yapmak kolay değil bugünlerde bunu anladım. Hele en zoru market alışverişi. Annem bir şey alıp çıkacağım deyip en az 5 torba ile çıkıyor çünkü ne görürse ihtiyacımız olduğunu hatırlayıp alıyor.

Bazen spordan önce şişe su, jöle gibi ufak şeyler almak için carrefoura giriyorum nakit ödeme sistemi olan üzerinde "HIZLI KASA" yazan bölüme geçiyorum ama görseniz kasanın adı "hızlı" ama işleyişi "yavaş"
Kasiyer hareketlerini resmen ağır çekimde yapıyor ki bekleyenler sinirlensin diye sanırım. Hani genelde az sıra olan yere dalarız ya, işte o az gözüken sırada tüm marketi satın almış gibi çılgınca sepetini dolduran kişi yüzünden herkes beklemek zorundadır.

Alışveriş sepetinde bulunan şeyler bana hep sepeti taşıyan kişinin hayatı hakkında fikir vermiştir. Sırada beklerken bunları düşünürüm. Örneğin bolca kola, gazoz, çerez ve donmuş gıda alan çocuğun yalnız ya da arkadaşıyla ama kesin olarak ailesinden ayrı yaşadığını anlarım. Demekki mikrodalgası var her gün donmuş gıdaları alıyor, kolayca pişiriyor diye düşünürüm o an:)

Onlarca boş saksı, tohum ve galeta alan yaşlı teyzeye bakarken içimi bir hüzün kaplar. Yani ne bileyim belki tek yaşamıyor ama yaşlılık bana yalnızlığı ve hayatın bir sonu olduğunu hatırlatıyor. Tüm sepeti bebek bezleriyle doldurmuş olan belli ki yeni evli genç çifte bakınca işlerinin zor olduğunu düşünürüm. Çift, neredeyse bebeğin 1 yıllık bebek bezini stoklamış, promosyon var galiba. Ne de olsa dünyaya yeni bir birey kazandıracaklar zor iş:) Mavi-yeşil ve ağırlıklı olarak light ürünleri (cornflakes, kepekli ekmek vb. ) sepetine doldurmuş olan hafif kilolu kıza bakarken içimden kıza; "kendine dikkat ettiğin için seni kutlamak istiyorum" diyordum. Kızın önünde de onun tam zıttı olan tarzda kırmızı eti, tavuğu, kıymayı kısacası her türlü eti sepetinde taşıyan ve beklediği için çok sinirli gözüken adama bakarken de "bu kadar hayvansal gıda belki de biz insanları daha sinirli yapıyor" diye düşünüyordum.


İşte kısacası ben böyle sıralarda beklerken başka dünyalara giderim sürekli düşünürüm sonra bir bakmışım sıra bana gelmiş, aldıklarımı yürüyen banda koyabilirim ve kasiyer de barkodları okutabilir. Benim arkamdaki kişi de aldığım erikli suya ve sert, kalıcı saçlar için ultra güçlü jöleme bakarak aynı benim yaptığım gibi hakkımda karakter ve hayat tahmini yapıyordur belki de kim bilir...
foto

2 Yorum

  1. :)) ben de benzer şeyler düşünürüm hep markette, biraz paranoyaklık var sanırım bu düşüncelerde..

    YanıtlaSil
  2. Bu paranoyalar bence herkeste var:)

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0