9 Ocak 2011 Pazar

Anneanne Televizyonu...


 Haftasonlarındaki durağım bu aralar ne parti, ne de özel bir  gezi, varsa yoksa anneanne evi. Hafta içi okulla alakalı programlar yüzünden görüşemediğimiz için haftasonlarımı anneanne evi  ziyaretine ayırıyorum...

  Anneanneme hafta içi uğrarsam,  televizyonda aynı anda farklı kanallarda üç ayrı izdivaç programının olduğu saate denk geliyorum ve hepsini zaplıyorum. Bazen açıp gülüyorum. Bir keresinde Sabahın Seda'sı programına denk geldim. Altta yazı geçiyor: İşte Türkiye'nin merak ettiği boşanma! Neden ayrıldılar? Bebeğini mi düşürdü? Ayrılan çift ilk kez canlı yayınımızda bir araya geliyor ve gerçekler ortaya çıkıyor. Az Sonra...

Sanki tek derdimiz bu çiftin boşanması, hani ülkede başka sorun kalmadı. Seda'nın mimiklere bakıyorum. Usta bir dedektif gibi: "Evet şimdi geçmişe dönelim. Geçen programda ne dediydiniz? Girelim VTR'yi." diyor ve bize karı-koca arası tartışma nasıl olmalı konusunda güzel dersler veriyor. Kavgaya adamın annesi yani kaynana da karışınca zaplıyorum hemen. 

Sonra anneannem geliyor. Yemek yiyoruz. Yemeğim bittiği an meyve servisini başlatıyor. "Yok yiyemem" diyorum ceviz vs. çerezler geliyor. En son dolabındaki puding, çikolata vb. şeyleri getirmeye başlayınca "Anneanne sen böyle şeyler yeme sağlıklı değil" diyorum ve zorla cebime soktuğu yiyecekleri evde çikolata krizi yaşama ihtimalime karşılık alıyorum. 

Yemek konusu dışında bana her zamanki gibi okulumu sordu, aile içi gelişmeleri yokladı, dizileri konuştuk, haberleri tartıştık. Öyle bir geçer zaman ki ve Fatmagül gibi dizileri, hikayesinde sinir bozucu olaylar silsilesi var diye izlemediğini öğrendim.  Papatyam ve Çocuklar Duymasın gibi neşeli dizileri tercih ediyor. Muhteşem Yüzyıl'ı ve haremdeki raks sahnelerini beğenmiş. O esnada gazetedeki "Diziye hükümet engeli" başlığı dikkatimi çekiyor ve dizinin akıbeti konusunda şüphem oluşuyor. Reytingler tavanmış ama o ayrı konu:)
Şüphe dedim de aklıma geldi ya "şüphe" dizisi kadar kasıntı bir dizi olamaz. Zengin bir yaşantı anlatıyorlar diye ferrarisine iddiaya giren genç kız ve çikolata masajı yaptıran kadın gibi örnekler sunmuşlar bizlere.

Sonsuza dek çocuk olarak kalacağımız yerler anneanne evleri... Evden çıktığımda camdan bana el sallar ben de ona karşılık veririm. Yine öyle oldu...
Hayat sorunları dışında medya dünyasını da masaya yatırdığım bir yer anneannemin evi. Bu yazımda onu anlatmak istedim.    

3 Yorum

  1. Ananeler candır.ben hala daha ananemle telefonda konuşup kapamadan önce bana öpücük yollar bende ahizeyi öpme suretiyle ona :)

    YanıtlaSil
  2. Aynen canlarımız... Burada sevgi dolu duygusal şeyler de yazabilirdim ama ben TV'yi eleştirdim:)

    YanıtlaSil
  3. biz de beraber oturup yemekteyiz'i izliyoruz. şu yemekten sonra ki servis bizde de hiiiç bitmiyor hergün ananemde yaşasam 100 kilo olurdum heralde:))

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0