23 Ocak 2014 Perşembe

Ünlülerin sosyal medya kullanımı

http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2012/07/25/demet-akalin-hamile-mi--2468606.Jpeg

Günümüzde reklam algısı değişti. Artık internette kim neyi, ne için paylaşıyor belli değil. Samimiyet ile başarının doğru orantılı olduğu ve bazı isimlerin sosyal medyayı iyi kullandığı bir gerçek. 

Geçtiğimiz günlerde duyduklarımdan sonra karar verdim. 
Sosyal medyayı en iyi kullanan ünlü Demet Akalın

Sağlam kaynaklardan aldığım bilgilere göre Demet Akalın, bir zamanlar onu eleştiren birçok twitter ünlüsü ile sonradan arkadaş olmuş ve bazılarını düğünü öncesi kına gecesine kadar çağırmış. Çoğuna akıl danışmakla kalmıyor bazısı ile telefonda da görüşüyor. 

Düşünün sanal alemde birçok kişi ile iyi ilişkiler halinde ve önceden onu eleştirenler artık ona laf söyletmiyor. Bir konserine çağırdığı twitter arkadaşına özelden mesaj atıp; 'Sakın bir yere kaybolmayın, daha after party var' diyerek şaşırtabiliyor. Takipçileriyle her an iletişimde olması akıllıca. Daha piyasaya çıkmamış bir şarkısını takipçisine dinletip 'sence olmuş mu?' diyerek nabız yokluyor. 

Bir diğer isim de Tuba Ünsal. Linkedin'deki açıklamaya göre Pr ya da reklam ajansı değil ama TUBA isimli yaratıcı ekibi markalar için birçok proje üretiyor. Sosyal medyadaki gücü çok etkili. Örneğin ikinci kez anne olduktan sonra twitter üzerinden bir anne-çocuk sitesinin linkini paylaştığında yadırgamıyoruz. 

Proje olması şart değil, yeri geliyor örneğin arkadaşlarının onun için hazırladığı doğum günü videosunu da paylaşıyor. Bazen gittiği seyahati yayınlıyor yani bunları hep bir marka altında en doğal halde yapıyor ve böylece markanın değerini arttırıyor. Medyadaki bağlantıları da iyi olduğundan bir nevi ajans gibi çalışıyor. 

Artık reklam alanları değişti. Ünlüler ekrana çıkıp yorulmadan, her saniye takipçileri ile temasta. Bu yazımda göz önünde olan birbirinden farklı iki tarza yer verdim. Örnekler çoğaltılabilir. 



0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0