9 Ekim 2015 Cuma

Ortodontik tedavide 1 numara


İki yıl önce ‘rahat bir gülümseme’ başlıklı yazı yazmıştım. Dişlerimdeki çarpıklık beni rahatsız ediyordu. Ortodonti uzmanı Cüneyt Keskin ile tanışınca tedavim başladı.

Etraftan gelen ‘Bu yaşta tel mi takılır?’, ‘daha ne kadar duracak?’ gibi sorulara aldırış etmedim çünkü doktorum tedaviyi en iyi ve en hızlı şekilde yürüttü.


 Bir yıl sınırda komutan olarak askerlik yaptım ve dişlerimde tel vardı. O süreçte kontrole bile gidemedim. O yüzden tedavi sürem bir yılı aştı, neredeyse iki yıl oldu. Bu süreçte bir sorun yaşamadım. Çünkü göreve gitmeden önce doktorum sağlam bir tel çekmişti ağzıma. Tellerle yaşamaya alıştım. Düşünün askere gitmesem ve düzenli olarak iki haftada bir doktora görünsem belki de tam bir yılda dişlerim düzelmiş olacaktı.


Askerden döndükten sonra benim için yeni bir dönem başladı. Doktorum tellerimi kontrol etti, yeniden düzenledi, sıktı, gerdi ve kısa bir süre sonra çıkardı. Malta seyahatim öncesi rahat ettim. Şimdi sadece günde belli süre plastik kalıp takıyorum damağıma. O da dişlerim tekrar çarpıklaşmasın diye. O kadar süre sabrettim. Tabiki bu son halini korumalıyım.

Üstteki fotoğrafta önce-sonra hallerini görebilirsiniz. Sanki sihirli bir değnek dokundu ve çarpık dişler, simetrik bir dizilime geçti.



Anladım ki ortodontik tedavinin yaşı yok. Şimdi tüm fotoğraflarda olabildiğince daha rahat gülümsüyor ve bu konuda bir sıkıntısı olana Dr. Cüneyt Keskin’i tavsiye ediyorum. 

Dr. Cüneyt Keskin İletişim:




2 Yorum

  1. Çok iyi olmuş iyi ki karar verip yaptırmışsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler aynen hayattaki en doğru kararlarımdan biriydi:)

      Sil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0