2 Kasım 2013 Cumartesi

'Rahat' bir gülümseme için


 Geçtiğimiz günlerde bana göre hayati bir karar vererek Diş Hekimi Dr. Cüneyt Keskin'e gittim. Kendisiyle ilgili 'Bir Diş Tedavisi Masalı' adlı yazıyı popüler blog yazarı Pelin'in (PinkFreud) blogunda okumuştum. 

İnternetin bana faydası. Doktorumu bile sosyal medya ve blogum sayesinde buluyorum:) Alt dişlerimdeki çarpıklık şekle önem veren benim gibi biri için rahatsızlık vericiydi. Dıştan pek gözükmese de dişlerdeki ortodontik problem, ağız içi sağlığı, çok farkedilmese bile konuşmayı kısacası herşeyi etkiliyor. Özellikle benim gibi medya sektöründe yani sosyal ortamlarda sürekli bulunan ve iletişimde olan biri için bu tedavi çok gerekliydi.

Röntgenler çekildi, diş taşı temizliği falan derken, 28 Ekim'de üst dişlerime tel takıldı.  Asıl problemli kısım alta daha sonra geçilecek. Teller ve üzerindeki şeffaf braketlerle yaşıyorum artık. Zaten öyle çok sert elma vs. yiyen biri olmadığımdan ağzımdaki teller beslenmemi etkilemedi. Doktorum sert ekmek, kabuklu ve çekirdekli şeyleri yerken dikkatli olmamı önce içindeki çekirdeği çıkarmamı tembihledi. Sakız ve yumuşak şekerler bile yasak. 



Telli geçen ilk günlerde ağrı sızı çekmedim hala da yok. Sanırım alıştım bu tellere. Hem braketler şeffaf olduğundan görenler pek farketmiyor bile. Doktorum Cüneyt Keskin, ağız sağlığıma dikkat edersem beni büyük oranda yaza kadar hazırlamış olacağını söyledi. Sonucun güzelliğinin hayaliyle bu telli günlere değecek artık diye düşünüyorum. 

Doktorumun iphone aplikasyonu bile var. iOrtodontist  adlı uygulama diş teli tedavisi süresince faydalı olacak uyarılar, püf noktaları ve bakım gibi konuları içeriyor. iTunes üzerinden ücretsiz indirebilirsiniz. 

Aylar geçtikten sonra bendeki değişimi içeren önce-sonra kolajımı buradan paylaşacağım.

Dr. Cüneyt Keskin İletişim:



0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0